Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 31. 18:26, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kétszintű ügyfélazonosítás kell hétfőtől az e-matrica-vásárláshoz

Kétszintű ügyfélazonosítás kell hétfőtől az e-matrica-vásárláshoz

Kétszintű ügyfélazonosítást alkalmaz a bankkártyával végzett e-matricás, illetve e-útdíjas vásárlásoknál a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ Zrt.) hétfőtől weboldalain (ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve hu-go.hu).

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a NÚSZ Zrt. ismertette: a kétszintű ügyfélhitelesítés lényege, hogy az ügyfélnek - a már megszokott kártyaadatokon (név, kártyaszám, lejárat, CVC/CVV kód) kívül - meg kell adnia azt a megerősítő kódot is, amit a bank küld a kétszintű ügyfél azonosításra képes bankkártyához tartozó telefonszámra. Az ügyfél ezzel a kóddal tudja végrehajtani a NÚSZ online felületein kezdeményezett elektronikus fizetést.

Fontos, hogy az ügyfelek azt a mobilszámot használják, amit a bankjuk is nyilvántart, ellenkező esetben nem fogják megkapni a banki megerősítő kódot tartalmazó sms-t, és nem fognak tudni vásárolni - hívta fel a figyelmet közleményében a NÚSZ Zrt.

Hozzátette: a mindössze pár másodpercet igénybe vevő kétszintű ügyfélazonosítás mindenki számára előnyös. Jó a bankkártya-tulajdonosoknak, mert így senki nem élhet vissza az adataikkal, és jó a szolgáltatónak is, mert elejét veheti a visszaélésgyanús pénzügyi műveleteknek.

A közlemény emlékeztet arra, hogy 2019. szeptember 14-ével a bankkártyával végzett online tranzakciók esetében kötelező bevezetni a kétszintű ügyfélazonosítást az Európai Unió tagállamaiban az Európai Bizottság 389/2018. számú rendelete szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.