Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 10. 07:24, szombat | Belföld
Forrás: mti

Kettős emberölésre készült, 15 év fegyházat kapott egy nagykanizsai férfi

Kettős emberölésre készült, 15 év fegyházat kapott egy nagykanizsai férfi

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélt emberölési kísérlet és emberölés előkészülete miatt a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken, nem jogerősen egy nagykanizsai férfit,

aki életveszélyesen megszurkálta volt élettársa egyik ismerősét, de a nő megölésére is készült.

A vádlott tavaly januárban szabadult legutóbbi börtönbüntetéséből, majd néhány hónappal később beköltözött a volt élettársával szomszédos nagykanizsai lakásba. Ettől kezdve rendszeresen veszekedett a nővel, akit többször bántalmazott, és megfenyegette, hogy megöli.

Tavaly júniusban, egy hajnalban italozgatás után a férfi halálosan megfenyegette volt élettársát és az annak lakásában tartózkodó férfi ismerősét, ami miatt a sértettek kétszer is rendőrt hívtak.

A járőrök a második intézkedésük után már távozóban voltak, a vádlott azonban még mindig nem csillapodott le. Kést vett magához, ezért volt élettársa és annak ismerőse bezárkózott az egyik szobába, a vádlott azonban kifeszítette az ajtót és késsel többször megszúrta a másik férfit. A nő segítségért kiáltott, amit a rendőrök meghallottak, a támadót végül ők fegyverezték le.

A megbilincselve is tovább őrjöngő férfi azt kiabálta, hogy a férfival együtt a nőt is meg akarta ölni.

A Zalaegerszegi Törvényszék pénteken emberölési kísérlet, emberölés előkészülete és kétrendbeli lopás miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélte a többszörösen visszaeső vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra sem.

A férfi - aki előzetes letartóztatásban marad - védőjével együtt fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.