Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 22. 17:30, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Kettős körforgalom épül Győr-Ménfőcsanakon

Kettős körforgalom épül Győr-Ménfőcsanakon

Az Európai Unió által is támogatott beruházás révén biztonságosabbá válik a Győri úti csomópont. Az út vonalvezetését is megváltoztatják és 27 új parkoló is létesül.

Győr-Ménfőcsanakon, a Győri út egyik nagy forgalmú kereszteződése a tisztázatlan forgalmi viszonyok miatt roppant balesetveszélyes, hiszen több kisebb utca, köztük a Horgas és Fekete István utca csatlakozik be egymáshoz igen közel eső pontokon.

Ezt a balesetforrást feloldandó, kettős körforgalmi csomópont épül a területen. A rossz beláthatóság javítására a kivitelező Magyar Aszfalt kft. mintegy fél kilométeren korrigálja a Győri út vonalvezetését. A beruházás részeként 27 új parkolót is kialakítanak a Bezerédj-kastély környezetében, amelynek révén megszűnik a kastély látogatóinak út melletti, szabálytalan és balesetveszélyes parkolása.

Szabó Jenő a terület önkormányzati képviselője a szerdai projektindító rendezvényen kifejtette, a folyamat 2002-ben kezdődött a település „kapujaként” funkcionáló Győri út – Sokorópátkai úti körforgalom megépítésével, majd folytatódott a parkolók létesítésével, a közvilágítás-fejlesztéssel és csomópont korrekcióval.

A most elinduló beruházást több éves tervezés előzte meg a lakossági igények figyelembevételével. A képviselő hangsúlyozta, ha elkészül a kettős körforgalom, jelentősen nő az autós és a gyalogos közlekedés biztonsága is. Szabó Jenő végezetül elmondta, Győr város Útkezelő Szervezete már megkezdte a Győri út – Malom út csomópont átépítési lehetőségeinek tervezését is.

Szabó Dezső a Magyar Aszfalt területi igazgatója hozzátette, a mostani munkálatok kapcsolódó infrastrukturális elemként megoldódik az érintett terület csapadékvíz-elvezetése, és megújul a közvilágítási rendszer is. Ezt pályázaton kívüli projektelemként száz százalékban az önkormányzat finanszírozza.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának „Győr-Ménfőcsanak, Győri út központi, veszélyes részének nyomvonali és csomóponti rekonstrukciója” című pályázata a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett Belterületi utak fejlesztése tárgyú pályázati konstrukción 74.190.478 forint támogatást nyert. A projekt összköltsége 115 millió forint, amelyből az önkormányzat önrészként mintegy 41 millió forintot biztosít.

A munkálatok látványos része 2012. tavaszán kezdődik el, a beruházás a tervek szerint 2012. július 1-jén fejeződik be. A teljes projekt lezárásának tervezett ideje 2012. augusztus 31.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.