Városlista
2019. június 27, csütörtök - László

Hírek

2010. Január 24. 06:16, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Kevés a pénz, elküldik a betegeket

Kevés a pénz, elküldik a betegeket

A sürgősségi esetek és bizonyos kezelések kivételével visszafordítja a Somogy megyei betegeket a nagykanizsai kórház. Eddig fogadták őket is, de január elsejétől a jóval távolabbi kaposvári, marcali, vagy nagyatádi kórházba kell utazn

A Somogy megyei pogányszentpéteriek azt nem értik, hogy miért nem fogadja őket újabban a nagykanizsai kórház, pedig korábban szívesen látták őket. A kórház főigazgatója szerint ez azért van, mert az új finanszírozási rendszerben annyira kevés pénzt kapnak az egészségbiztosítótól, hogy a saját területükhöz tartozó betegek ellátása is gondot jelent. A máshonnan érkezőkre már nem jut.

„Mi szívesen átvállalnánk a pogányszentpéteri és még a másik nyolc Zala megyei határhoz közel eső somogyi településnek az egészségügyi ellátását. Kapacitásunk is lenne hozzá, szakmailag is jó kihívást jelent, de nincs hozzá finanszírozás" - mondta Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.

Közben az érintett településeken lázas költözködésbe kezdtek az emberek, de csak papíron. Nagykanizsai ismerőseikhez próbálnak bejelentkezni, hogy lakcímük alapján továbbra is a hozzájuk közelebb eső zalai város kórházába járhassanak. Emiatt azonban az önkormányzatok aggódnak.

„Papíron hirtelen lecsökkenhet a lakosságszám, és ez állami normatíva csökkenéssel járhat, ami veszélybe sodorja az óvoda, az iskola, a körjegyzőség és minden hivatal működését, hiszen ha az állam a lakosok után nem fog adni pénzt, akkor nem lesz miből ezeket az intézményeket fenntartani" - mondta Didicsné Kardos Gyöngyi, Pogányszentpéter polgármestere.

A polgármesterek nemrég levelet írtak az egészségügyi miniszternek, az egészségbiztosítónak, a regionális egészségügyi tanácsoknak és a tisztiorvosi szolgálatnak is. Törvénymódosítást szeretnének, hogy az embereknek ne kelljen a jóval távolabbi kórházakba utazgatniuk. Választ egyelőre sehonnan nem kaptak.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 26. 20:58, szerda | Belföld

Fellendült a gasztroturizmus a Balatonnál: Megjelent a Balatoni Gasztronómi Kalauz

Megjelent a Balaton gasztronómiai élményeit bemutató kalauz a Magyar Konyha nyári számának mellékleteként.

2019. Június 26. 18:08, szerda | Belföld

Kevesebb görögdinnye teremhet idén

A tavalyinál 10-15 százalékkal kevesebb, 160-180 ezer tonna görögdinnye-termésre számít a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke idén.

2019. Június 26. 17:53, szerda | Belföld

Kigyulladt egy busz Óbudán - FOTÓK

A Farkastorki út és a Királyhelmec utca kereszteződése közelében csaptak fel a lángok szerdán dél körül. Senki sem sérült meg, a busznak viszont csak a váza maradt meg, teljesen kiégett.

2019. Június 26. 17:00, szerda | Belföld

Fokozódó allergiás tüneteket hozhat az újabb hőhullám

Keringési panaszokat és fokozódó allergiás tüneteket is hozhat a csütörtökig tartó hőhullám – hívta fel a figyelmet Pintér Ferenc „meteogyógyász” az M1-en és a Kossuth rádió közös műsorblokkjában.