Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Augusztus 24. 07:45, kedd | Sport
Forrás: BoxingONE

Kevés hiányzott a győri bravúrhoz

Kevés hiányzott a győri bravúrhoz

A romániai Varfurile-ben folytatódott a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnoki sorozat, ahol a Silva Lazar Arad a győri Gladiatort fogadta, valamivel több mint ezer szurkoló előtt.

 
A mérkőzés visszavágó volt, hiszen a B1 liga „A"-jelű csoportjában szűk egy hónapja egyszer már megküzdöttek a csapatok, ám Győrben nem hirdettek győztest, ugyanis a végeredmény 7-7, vagyis eldöntetlen lett. A magyar csapat vasárnap hajnalban érkezett meg a küzdelem helyszínére, így csak a jól megérdemelt pihenő után láthatták, milyen festői szépségű völgyben terül el Varfurile.


57 kg-ban az egykori kick bokszos pécsi Kiss Gábor kapott lehetőséget Nagy Zoltán csapatvezetőtől. A magyar bunyós akaratával nem volt gond, de most még nem tudta megoldani magasabb ellenfelét, és eléggé sima vereséget szenvedett. (2:0). 60 kg-ban az igen megbízható Rácz Sándor újra bizonyította klasszisát, mindhárom menetben simán kibokszolta ellenfelét, akire a meccs végén, egy testütés után, számolt is a ringbíró. (2:2)


Érdekes volt, hogy a helyi közönség a 64 kg-osok mérkőzésén a magyar színekben ringbe lépő ökölvívót támogatta. Ez nem véletlen, hiszen a Gladiator alapembere, George Nyéki innen származik, aki ráadásul meg is hálálta a bizalmat. Ripanu Ciprian nem tudott ellenállni Nyéki lendületének, így a magyar csapat átvette a vezetést. (2:4) 69 kg-ban Popescu George és Zámbó Dániel óriásit küzdött, de a látványos mérkőzésen hazai siker született. A helyszínről kapott beszámoló szerint megérdemelten nyert a román bokszoló, ugyanis minden menetben, ha nem is sokkal, de jobb volt. (4:4)


75 kg-ban Szabó László iskolaboksszal nyerte a mérkőzését, mindhárom menetet tisztán megnyerte, így a győztes személye ebben a súlyban nem volt kérdéses. „Kicsit belementben a hirrigbe, kívülről könnyebben is megoldhattam volna a dolgot. Élveztem a bokszot, és simán nyertem" - mondta Szabó a küzdelmet követően. (4:6) 81 kg-ban egy kemény, dulakodós mérkőzésen vett részt Stoia Ruben és Portéka Tibor, amelynek forgatókönyve nagyban hasonlított a győri meccsükhöz. A román bokszoló ismét bekezdett, míg Portéka lassan pörgött fel, de a második körben már jobbnak tűnt, majd az utolsó három percben szépen kibokszolta fáradó riválisát. A meccset a pontozók döntetlenre hozták ki. (5:7)


Nehézsúlyban Gánánáu Petrisor és Mezőfalvi Richárd ismét megküzdött egymással. A magyar bunyósnak jobban ment, mint az első mérkőzésen, ám Nagy Zoltán, látva a két ökölvívó közti különbséget a 2. menetben, a szünet után nem engedte ki védencét az utolsó körre. (7:7)


A végeredmény tehát ismét döntetlen lett, ami egyet jelent azzal, hogy a győri Gladiator továbbra is veretlen az idei kiírásban, s újra vezeti az „A"-jelű kvartettet. A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.