Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. Augusztus 08. 06:00, csütörtök | Belföld

Kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Péntektől izgalmas, színes, showműsorral nyit és gazdag programokkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok. Az augusztus 9. és 20. között zajló rendezvénysorozat az év legszebb és legizgalmasabb összművészeti fesztiválja.

A 24. Nemzetközi Néptáncfesztiválon táncolnak a nemzetek augusztus 11-15. között. Az idén hetvenéves Alba Regia Táncegyüttes mellett Törökországból, Tajvanról, Brazíliából, Kanadából és Indiából érkező táncosokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Igazi közönségkedvencek, a katonazenekarok augusztus 16-án kápráztatják el a látogatókat szigorú alakzatban masírozva és látványos gyepshow-val a Fricsay Richard Regionális Katonazenekari Találkozón.

A könnyűzenei koncertek is elmaradhatatlan kísérői az augusztusi programkavalkádnak: a Királyi Napok eseménysorozata alatt fellép többek között a Budapesti Operettszínház, Rúzsa Magdi, és a Budapest Bár.

Az ide év egyik újdonsága az országban is egyedülálló középkori élő óriássakk lenyűgöző élménye.

Diákszínészek látványos jelmezekben, korhű fegyverekkel a kézben „vívják meg” IV. Béla egyik legjelentősebb ütközetét, a muhi csatát a 100 négyzetméteres sakktáblán.

Augusztus 20-án, a fesztiválsorozat zárásaként a 21 óriásbábból álló Fehérvári királyok menetét idén is gyönyörű viseletbe öltözött néptáncosok és hagyományőrző csapatok kísérik végig a városon.

A Koronázási Ünnepi Játékokon életre keltett középkor, vásári hangulat, korhű játékok, fényfestés, királyi óriásbábok: igazi időutazásra csábít Fehérvár a Királyi Napok második hétvégéjén, augusztus 17-19. között.

Mindemellett varázslatos fesztiválnyitány tánccal, fénnyel, zenével, fényjátékok, épületfestés és zenés, 3D épületvetítés, népművészeti fesztivál, óriásbábok felvonulása és különleges könnyűzenei koncertek várják a látogatókat.

Forrás: turizmus.com

Fotó: kiralyinapok.szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 18:02, vasárnap | Belföld

Kötet jelent meg a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatról

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 15 évére tekint vissza fotók és élménybeszámolók segítségével az a kötet, amelyet december 20-án mutatnak be Taron.

2019. December 15. 16:01, vasárnap | Belföld

A TEK biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat

A Terrorelhárítási Központ (TEK) biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat.

2019. December 15. 14:09, vasárnap | Belföld

Letartóztatták és házi őrizetbe helyezték a tinédzser budai fegyveres rablókat

Két fiatal letartóztatását és két másik bűnügyi felügyeletét rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság a fiatalkorú budai fegyveres rablók közül fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás miatt.

2019. December 15. 11:06, vasárnap | Belföld

Súlyosan megsérült egy barlangtúrázó a Ferenc-hegyi-barlangban

Súlyos balesetet szenvedett egy barlangtúrázó szombaton kora este a budapesti Ferenc-hegyi-barlangban, a 35 éves férfit ötórás mentőakció keretében hozták a felszínre a barlangi mentők