Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2019. Augusztus 08. 06:00, csütörtök | Belföld

Kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Péntektől izgalmas, színes, showműsorral nyit és gazdag programokkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok. Az augusztus 9. és 20. között zajló rendezvénysorozat az év legszebb és legizgalmasabb összművészeti fesztiválja.

A 24. Nemzetközi Néptáncfesztiválon táncolnak a nemzetek augusztus 11-15. között. Az idén hetvenéves Alba Regia Táncegyüttes mellett Törökországból, Tajvanról, Brazíliából, Kanadából és Indiából érkező táncosokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Igazi közönségkedvencek, a katonazenekarok augusztus 16-án kápráztatják el a látogatókat szigorú alakzatban masírozva és látványos gyepshow-val a Fricsay Richard Regionális Katonazenekari Találkozón.

A könnyűzenei koncertek is elmaradhatatlan kísérői az augusztusi programkavalkádnak: a Királyi Napok eseménysorozata alatt fellép többek között a Budapesti Operettszínház, Rúzsa Magdi, és a Budapest Bár.

Az ide év egyik újdonsága az országban is egyedülálló középkori élő óriássakk lenyűgöző élménye.

Diákszínészek látványos jelmezekben, korhű fegyverekkel a kézben „vívják meg” IV. Béla egyik legjelentősebb ütközetét, a muhi csatát a 100 négyzetméteres sakktáblán.

Augusztus 20-án, a fesztiválsorozat zárásaként a 21 óriásbábból álló Fehérvári királyok menetét idén is gyönyörű viseletbe öltözött néptáncosok és hagyományőrző csapatok kísérik végig a városon.

A Koronázási Ünnepi Játékokon életre keltett középkor, vásári hangulat, korhű játékok, fényfestés, királyi óriásbábok: igazi időutazásra csábít Fehérvár a Királyi Napok második hétvégéjén, augusztus 17-19. között.

Mindemellett varázslatos fesztiválnyitány tánccal, fénnyel, zenével, fényjátékok, épületfestés és zenés, 3D épületvetítés, népművészeti fesztivál, óriásbábok felvonulása és különleges könnyűzenei koncertek várják a látogatókat.

Forrás: turizmus.com

Fotó: kiralyinapok.szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 17:05, kedd | Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a hatéves fiát vezetni engedő férfi

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő férfire - közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden az MTI-vel.

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.