Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2019. Augusztus 08. 06:00, csütörtök | Belföld

Kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Péntektől izgalmas, színes, showműsorral nyit és gazdag programokkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok. Az augusztus 9. és 20. között zajló rendezvénysorozat az év legszebb és legizgalmasabb összművészeti fesztiválja.

A 24. Nemzetközi Néptáncfesztiválon táncolnak a nemzetek augusztus 11-15. között. Az idén hetvenéves Alba Regia Táncegyüttes mellett Törökországból, Tajvanról, Brazíliából, Kanadából és Indiából érkező táncosokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Igazi közönségkedvencek, a katonazenekarok augusztus 16-án kápráztatják el a látogatókat szigorú alakzatban masírozva és látványos gyepshow-val a Fricsay Richard Regionális Katonazenekari Találkozón.

A könnyűzenei koncertek is elmaradhatatlan kísérői az augusztusi programkavalkádnak: a Királyi Napok eseménysorozata alatt fellép többek között a Budapesti Operettszínház, Rúzsa Magdi, és a Budapest Bár.

Az ide év egyik újdonsága az országban is egyedülálló középkori élő óriássakk lenyűgöző élménye.

Diákszínészek látványos jelmezekben, korhű fegyverekkel a kézben „vívják meg” IV. Béla egyik legjelentősebb ütközetét, a muhi csatát a 100 négyzetméteres sakktáblán.

Augusztus 20-án, a fesztiválsorozat zárásaként a 21 óriásbábból álló Fehérvári királyok menetét idén is gyönyörű viseletbe öltözött néptáncosok és hagyományőrző csapatok kísérik végig a városon.

A Koronázási Ünnepi Játékokon életre keltett középkor, vásári hangulat, korhű játékok, fényfestés, királyi óriásbábok: igazi időutazásra csábít Fehérvár a Királyi Napok második hétvégéjén, augusztus 17-19. között.

Mindemellett varázslatos fesztiválnyitány tánccal, fénnyel, zenével, fényjátékok, épületfestés és zenés, 3D épületvetítés, népművészeti fesztivál, óriásbábok felvonulása és különleges könnyűzenei koncertek várják a látogatókat.

Forrás: turizmus.com

Fotó: kiralyinapok.szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 18:02, vasárnap | Belföld

Hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát a parlament

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát, a képviselők kedden folytatják a munkát, a háromnapos ülés a rákövetkező hétfőn zárul.

2020. Szeptember 20. 17:09, vasárnap | Belföld

Hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot a MÁV és a Volánbusz

A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot: azt már nem csak a közösségi közlekedési eszközökön,

2020. Szeptember 20. 14:04, vasárnap | Belföld

Ismét alagutat találtak a Bács-Kiskun megyei határszakaszon

A rendőrök terepkutatás során fedezték fel azt a nyílást, amely szerb területről indul, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik.

2020. Szeptember 20. 12:01, vasárnap | Belföld

OVSZ: a véradások biztonságosak

A véradások biztonságosak a járványhelyzetben is - mondta az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese az M1 csatorna szombat esti műsorában.