Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2016. Március 30. 10:45, szerda | Helyi
Forrás: OMSZ, fotó: medicor klinika

Kezdődik a tavaszi allergiaszezon - Pollenjelentés

Kezdődik a tavaszi allergiaszezon - Pollenjelentés

A jó idő beköszöntével, elkezdődik a fák, bokrok virágzása. Ez az arra érzékenyeknél, allergiás tünetek megjelenésével járhat.

A hónap végéig várhatóan országszerte elindul a nyír pollenszórása - pollenje egyelőre a nyugati és a középső országrészben jelent meg és jellemzően alacsony koncentrációban van jelen, de helyenként hamarosan elérheti a tüneteket okozó közepes, sőt délen akár a magas szintet is. A mogyoró, az éger, a kőris, a juhar, a fűz és a szil pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban várhatóan alacsony-közepes marad, magas szintet továbbra is elsősorban a nyárfa, valamint a ciprus- és a tiszafafélék, illetve a déli-délnyugati területeken a gyertyán pollenkoncentrációja érhet el. A kültéri allergén gombák spóraszáma alacsony.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 24. 19:17, vasárnap | Külföld

Őrizetbe vették az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét

A holland rendőrség őrizetbe vette az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét, a kínai születésű, kanadai állampolgársággal rendelkező Tse Chi Lopot

2021. Január 24. 18:02, vasárnap | Belföld

A nyugdíjakban januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés

Idén januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés a nyugellátásokban; a költségvetési törvény 3 százalékos inflációt jelez előre 2021-re,

2021. Január 24. 17:00, vasárnap | Belföld

Szijjártó: nemzeti érdek az oltás menetének felgyorsítása

Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2021. Január 24. 16:09, vasárnap | Külföld

Kimentettek tucatnyi bányászt a Kelet-Kínában berobbant aranybányából

Kimentettek tizenegy bányászt a kelet-kínai Santung tartományban két hete berobbant aranybányából vasárnap - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.