Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 06. 19:46, csütörtök | Helyi

Kezdődik az új színházi évad, de még továbbra is a régi épületben

Kezdődik az új színházi évad, de még továbbra is a régi épületben

Csütörtökön tartotta évadnyitó társulti ülését a Győri Nemzeti Színház.

Radnóti Ákos alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: "a jubiláló teátrumra az épület megújulásával, a fejlesztésekkel fontos változások várnak." Örömmel említette: "a jövőt illetően komoly tény, hogy a város kulturális életében meghatározó művészeti intézmény sikerrel szoktatja rá a fiatalokat a színházba járásra és részt vesz az Európa Kulturális Fővárosa projektben is."

Forgács Péter igazgató a nyarat a vendégjátékok, fesztiválok jegyében összegezte, ahol társulat sikert sikerre halmozott. Külön gratulált a Városmajori Színházi Szemlén a legjobb női főszereplő díjával elismert Szina Kingának és Csankó Zoltánnak, aki különdíjat kapott.

A direktor beszélt az eredményes bérleteladásokról is, amelyek, statisztikájuk szerint, sokkal jobban állnak, mint tavaly ilyenkor, a népszerű sulibérlet pedig már elfogyott.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a nagyszabású rekonstrukció előtt álló színház a 2018/19-es évadban még a megszokott rendben tart nyitva és az összes előadást a 40 éves épületben játsszák. A főbejárt az oldalsó lépcsőkön közelíthető meg.

Továbbá azt is elárulta, hogy az október végére tervezett nyílt nap tavaszra tolódik egy egész hétvégés programsorozattal.


Páternoszter Piroska polgármesteri biztos arról számolt be a megjelenteknek, hogy hol tart az 500 millió forintot meghaladó beruházás.

Elmondta: "a pályáztatás megtörtént és hamarosan kezdődhet a részletes terveztetés, ami előreláthatólag egy évet vesz igénybe. Beszélt az ásatások okozta parkolási gondokról is, amelyeket a polgármesteri hivatal a lehetőségeihez mérten igyekszik valamiképpen a színházi dolgozók számára megoldani." Hangsúlyozta: "megéri a türelem, hiszen pár év múlva korszerű, megszépült épület és rendezvénytér fogadja a társulatot és a nézőket."

Az évadnyitó végén Forgács Péter bemutatta a társulat új tagjait, Pásztor Zoltán produkciós vezetőt, Nagy Adrienn titkársági munkatársat, Tüske Roland kellékest, Scheffer Martin világosítót, valamint Balogh Dávidot, Bartók Tamást és Vámosi Mátét, a tánckar új táncosait.

Forrás: kisalfold.hu

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.