Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Szeptember 01. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kezdődik a Nyírségi Ősz

Kezdődik a Nyírségi Ősz

Szeptember 1-jén magyar származású képzőművészek kiállításával megkezdődik Nyíregyházán a Nyírségi Ősz egy hónapig tartó programsorozata, amelynek leglátványosabb rendezvénye szeptember 11-én a Gyümölcskarnevál lesz. A megyébe

 

A programot beharangozó keddi sajtótájékoztatón Szathmáryné Sipos Ildikó, a Krúdy Art Rendezvénycentrum igazgatója elmondta: immár 37. alkalommal rendezik meg Nyíregyházán a Nyírségi Őszt. Ennek keretében először tartják meg a Hungarikumok a nagyvilágban című konferenciát. A szeptember 10-én kezdődő nemzetközi konferenciára olyan üzletembereket várnak, akik a hazai, illetve a kelet-magyarországi értékeket, termékeket - például a szilvalekvárt, pálinkát - népszerűsítik a világban. Tavaly óta egy kiválasztott város is vendégeskedik Nyíregyházán, 2009-ben Tarcal, idén Tokaj kapott meghívást. A borbemutatót és vásárt hegyaljai művészeti csoportok előadása egészíti ki szeptember 10-én délután.



A Gyümölcskarnevál szeptember 11-én, szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik. A gyümölcskompozíciókból, táncosokból és zenészekből álló menet a városi stadiontól indul, és a Kossuth tér melletti parkolóba érkezik, ahol késő délutánig lehet megcsodálni a kocsikat. A téren két „gasztro-utca" is nyílik: külön a nyírségi és a nemzeti ízeknek. Lesz szépségverseny, divatbemutató, zöldségszobrászat, pincérfutás, illetve marcipánformázás, a műsorban fellép Komár László és az Edda együttes.



A kísérő rendezvények közül a legkorábban, szeptember elsején nyílik a magyar származású nyugati képzőművészek kiállítása, szeptember 11-12-én nemzetközi ásványbörzét tartanak, 12-én állatos felvonulást és fesztivált, szeptember közepétől látható a karikatúra kiállítás, szeptember 28-án pedig országos templomi koncertturnéja során Nyíregyházára érkezik Zorán.


FH

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: