Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 07. 07:24, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ki akarta rabolni a benzinkutat

Ki akarta rabolni a benzinkutat

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság egy 29 éves gyarmati férfival szemben, aki ki akarta rabolni egy Győr környéki település töltőállomását.

A rendőrségre 2017. május 29-én 23 óra 29 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy egy Győr környéki település benzinkútját egy férfi feltehetően gáz-riasztó fegyverrel ki akarta rabolni. Miután a benzinkutas nem adta át a követelt pénzt, a rabló kétszer a levegőbe lőtt, majd gépkocsijával elmenekült a helyszínről. Az egyik dolgozó értesítette a rendőröket és közben a saját gépjárművével követte az elkövetőt. A kútkezelő elmondása alapján a rendőrjárőrök a 83-as főúton megtalálták a keresett gépjárművet, majd megpróbálták megkülönböztető hang- és fényjelzésekkel megállítani a sofőrt, aki azonban továbbmenekült. Rövid követés után a járőrök a 83-as számú főút győri bevezető szakaszán megállították és elfogták a menekülő férfit.

A rendőrök a 29 éves gyarmati lakost a Győri Rendőrkapitányságra előállították és fegyveresen elkövetett rablás kísérletének bűntette miatt - őrizetbe vétele mellett - kihallgatták. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.
Mivel a gyanúsított menekülése közben a közlekedési szabályokat megszegte, illetve a megállítását megkísérlő rendőrautót több esetben - az abban ülő rendőrök testi épségét veszélyeztető módon - fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette, ezért a férfit közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőri intézkedés alkalmával az elkövetővel szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért tőle vérmintát vettek. A későbbi orvosszakértői vélemény alapján a férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt újabb eljárás indult.
A Győri Rendőrkapitányság a férfival szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.