Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2010. Január 17. 15:13, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Ki akarták siklatni a vonatot?

Ki akarták siklatni a vonatot?

Egy leselejtezett vasúti féksarut helyezett valaki a sínekre szombaton este Szárliget és Tatabánya között. Egy Győr felől érkező személyvonat ráfutott a fémre és a MÁV szerint a mozdonyvezető lélekjelenlétén múlott, hogy nem lettek k

A Mávinform tájékoztatása szerint szombaton este nyolc óra előtt érkezett a Győrből Budapestre tartó személyvonat a Szárliget és Tatabánya között lévő Alsógalla megállóhoz, ahol ráfutott egy a vasútnál is használatos rögzítő sarura, amit valaki az egyik sínre rakott. A vonat ráfutott és a Mávinform szerint csak a mozdonyvezető lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt komolyabb baj. Közben kiderült, hogy valakik a vonat mögött is fadarabokat és köveket raktak a sínekre. A több órán át tartó rendőrségi helyszínelés alatt csak egy vágányon járhattak a vonatok.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a vonat nem rongálódott meg és sérülés sem történt. Egy Büntető törvénykönyv (Btk.) kommentárban van meghatározva, hogy mekkora tárgynak kell a sínen lenni ahhoz, hogy büntetőeljárás induljon. Ha a meghatározott méreteknél kisebb a sínekre helyezett tárgy, de mégis megrongálja a vonatot, akkor is eljárás indul. Ebben az esetben azonban nem történt rongálódás.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 15:09, vasárnap | Kék hírek

Még a saját anyját is kirabolta

Az óbudai nyomozók lezárták a férfi ügyét, aki a gyanú szerint a HÉV-en telefonokat lopott, és saját anyját is kirabolta.

2021. Október 17. 12:06, vasárnap | Kék hírek

Kamera miatt törte be az autó szélvédőit

A gyöngyösi rendőrök vádemelést javasolnak.

2021. Október 16. 19:07, szombat | Kék hírek

Előbb megverte, majd kirabolta ismerősét

A nyomozók a 21 éves férfit őrizetbe vették.

2021. Október 16. 13:06, szombat | Kék hírek

Pénzmosodát számolt fel a rendőrség

A fővárosi nyomozói felgöngyölítették az illegális pénzmozgást.