Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Június 16. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Ki kellett hagynia Klicskónak

Ki kellett hagynia Klicskónak

Bemutatták a Klicsko testvérek életéről szóló mozifilmet Németországban. Az esseni premieren csak Vitalij vett részt, mert testvére jelenleg életük egyik legnagyobb álmának megvalósítására készül, így nem tudott ott lenni a bemutató

Az egész estés dokumentumfilm részletesen bemutatja a világ legismertebb bokszoló testvérpárjának pályafutását. Kiderül belőle, hogy az ukrán származású Klicsko fivérek miként töltötték gyermekkorukat Kazahsztánban szolgáló katonatiszt apjuk mellett. De megtudhatjuk belőle azt is, hogy a '90-es években miért nem kötöttek szerződést az akkori leghíresebb menedzserrel, Don Kinggel. Nevük ekkor már ismert volt, az ifjabbik Klicsko, Vlagyimir 1996-ban megnyerte az atlantai olimpiát szupernehézsúlyban. Profiként mindketten világbajnoki címekkel büszkélkednek, és a filmben beszéltek a mélypontokról is. A premiert Vlagyimir Klicskónak ki kellett hagynia. „Vlagyimir pár hét múlva azért lép a szorítóba, hogy megvalósítsa régi álmunkat, és az összes nagy boksz szervezet világbajnoki öve a családunké legyen. Nagyon szeretett volna itt lenni, de sajnos edzenie kell” - mondta az idősebb testvér.

Vlagyimir július 2-án David Haye ellen bokszol a WBC világbajnoki övéért. Sebastian Dehnhardt rendező közel két éven keresztül forgatott a Klicsko testvérekkel, a barátokkal, a kollégákkal és az edzőikkel. A szülők a testvérpár pályafutása során először egyeztek bele abba, hogy kamera elé álljanak. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.