Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2019. Október 04. 07:30, péntek | Bulvár

Kiállítás nyílik a rock énekes pályafutásáról

Kiállítás nyílik a rock énekes pályafutásáról

Nina Hagen énekes, színésznő pályafutásának relikviáiból nyílt csütörtökön egy kiállítás a hannoveri színházi múzeumban.

A kiállítás anyaga, mintegy 460 tárgy Arne Buhrdorf gyűjteményéből származik, aki 11 évesen lett szerelmes a ma már 64 éves punkénekesnőbe. „Azért, ahogy énekelt. Még sohasem hallottam ilyet” – idézte fel az 52 éves rajongó.

Buhrdorf azóta az excentrikus énekesnő és társadalmi problémákra érzékeny művész szinte minden lépését követte. A gyűjteménye több mint háromezer darabból áll: lemezekből, poszterekből, címlapokból, és az énekesnőhöz kötődő olyan rajongói tárgyakból, mint a sálak vagy egy Nina Hagen-kártyajáték.

A január 12-ig látogatható kiállítást audio- és videófelvételek egészítik ki, amelyeken keresztül az érdeklődők megismerhetik a német sztár életét és pályafutását.

Nina Hagen Kelet-Berlinben született, színészi, operaénekesi és balett-tehetsége már gyermekkorában kiderült. 1976-ban 21 évesen Nyugat-Berlinen keresztül szökött Nyugatra, miután nevelőapját, Wolf Biermannt kiutasították Kelet-Németországból. Provokatív énekstílusa és öltözködése gyorsan kiemelte a többi előadó közül, amire a CBS kiadó is felfigyelt, közben Londonban megismerkedett a punk és a reggae műfajával.

Nyugat-Berlinben alapított együttesével 1978-ban jelent meg első albuma. Hamarosan „a punk királynőjeként” kezdték emlegetni. NunSexMonkRock (1982) című lemezét Los Angelesben készítette el, három évvel később pedig megszületett talán legsikeresebb albuma az In Ekstase.

Az énekesnő igazi generációs bálvány volt, a 70-es évek közepétől kéttucatnyi filmben szerepelt. Édesanyja, Eva-Maria Hagen ismert színésznő volt az NDK-ban.

A színházi múzeum igazgatója, Carsten Niemann elmondta, hogy a Nina Hagen-kiállítás szándékosan nem foglalkozik az énekesnő személyes életével és családjával, kizárólag a pályafutására koncentrál.

Forrás: hirado.hu

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 05:00, szerda | Bulvár

Turnéra készül a Mötley Crüe

Újra turnéra indul az Egyesült Államokban a Mötley Crüe amerikai glam metal együttes, kevesebb mint öt évvel azután, hogy világ körüli koncertsorozattal búcsúzott el rajongóitól.

2019. November 19. 16:43, kedd | Bulvár

Több ezer NB I-es mérkőzés az Andonik Médiaválogatottban - VIDEÓVAL

A törökbálinti Arénában megrendezett 13. Sára kupa és azon belül Car-Bay VIP Kupán amatőr és profi kategóriában csaptak össze a csapatok.

2019. November 18. 07:30, hétfő | Bulvár

Részegen lépett színpadra Zámbó Krisztián

A szöveget nem tudta, de rúdon pörgött.

2019. November 16. 14:19, szombat | Bulvár

Közönségdíjat kapott a Rossz versek Los Angelesben

A Rossz versek című film kapta a közönségdíjat a 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon, amelynek egyhetes programjában mozifilmek mellett tévé-, dokumentum- és rövidfilmeket,