Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Június 05. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: győr24/kisalfold.hu - Fotó: Sipos Kata

Kicsukták a környezetvédelmi felügyelőség dolgozóit munkahelyükről Győrben?

Kicsukták a környezetvédelmi felügyelőség dolgozóit munkahelyükről Győrben?

Hétfőn, a Hír24 információi szerint a felügyelőség munkatársai közül többen nem jutottak be munkahelyükre.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy leváltották posztjáról Németh Zoltánt, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetőjét – ez volt olvasható a Kisalföld szombati számában. Ma délelőtt a munkatársak sem mehettek be munkahelyükre.

Németh Zoltán 2010 szeptemberében került a felügyelőség élére, korábban fideszes alpolgármester volt a győri önkormányzatnál.

A 37 éves környezetmérnök és Illés Zoltán környezetügyi államtitkár korábbi nyilatkozataiból kitűnik, hogy több szakmai kérdésben ellentétes álláspontot képviseltek – például az almásfüzitői vörösiszap-tározó körüli vitában..
Németh Zoltán nem kommentálta leváltását. A Kisalföld úgy tudja, hogy a felügyelőség gazdasági igazgatóhelyettesét is felmentették.

Hétfőn, a Hír24 információi szerint a felügyelőség munkatársai közül többen nem jutottak be korábbi munkahelyükre. Délben aztán megnyílt a kapu.

Levélben megkerestük a Vidékfejlesztési Minisztériumot. Tájékoztatásukat az esettel kapcsolatban az alábbiakban közöljük:
A vidékfejlesztési miniszter felmentette az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, valamint a Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatóját. Németh Zoltán és Laki Zoltán pénteken vette át a felmondását. A miniszter rajtuk kívül még három felügyelőségi munkatársnak: két igazgató-helyettesnek és egy gazdasági igazgató-helyettesnek mondott fel.

A felmentés okát Németh Zoltán és Laki Zoltán esetében természetesen indokolta az érintetteknek a minisztérium, erről azonban konkrétumokat nem közöl a tárca.

A győri székhelyű zöldhatóságot a jövőben dr. Buday Zsolt, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség eddigi munkatársa vezeti majd. A pécsi székhelyű felügyelőség igazgatója Varga István lett, aki eddig a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgató-helyettesi posztját töltötte be.

Több olyan hír is napvilágot látott, hogy az Észak-dunántúli Zöldhatóság dolgozóit ma reggel nem engedték be a munkahelyükre. Ezzel szemben az az igazság, hogy a felügyelőség informatikai rendszere hibásodott meg, és amíg a szakemberek dolgoztak a probléma helyreállításán, addig a dolgozóktól türelmet kértek. Délben mindenki felvehette a munkát, az új igazgató pedig egy állománygyűlést tartott a hatóság munkatársainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.