Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Október 27. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kiderül, milyen időjárásra számíthatunk

Kiderül, milyen időjárásra számíthatunk

Lehullott és rövid idő alatt el is olvadt az első hó az idei szezonban hétfőn, Magyarországon, a magasabban fekvő területeken. Délelőtt Kékestetőn, illetve a Börzsöny 700 méter feletti területein havazott. A meteorológiai előrejelzése

Délelőtt egy hullámzó frontálzóna és a beáramló hideg levegő hatására a Börzsöny magasabb részein, és a Kékesen mínusz 0,8 fokig hűlt le a levegő, ez kedvezett a hó megjelenésének. Az alacsony hőmérsékletű időszak azonban rövid ideig tartott, így a lehullott téli csapadék el is olvadt. A hegyekben késő délután 1,8 fokig emelkedett a hőmérséklet - mondta Fehér Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A következő 5-6 napban csendes, anticiklon által meghatározott időjárás várható, kevés lesz a felhő, így sem további havazás, sem egyéb csapadék nem valószínű. Reggelenként azonban köd képződik majd az előrejelzések szerint és a hétvégétől egyes helyeken a köd hosszabb ideig meg is maradhat, igazi őszi időre lehet számítani - mondta a meteorológus.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.