Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 04. 09:43, kedd | Bulvár

Kiderült, mit esznek a sztárok az Oscar-gálán

Kiderült, mit esznek a sztárok az Oscar-gálán

Idén a hollywoodi Oscar-gála is zöldebb lesz a szokásosnál, Wolfgang Puck, a ceremóniát követő kormányzói bál főszakácsa 70 százalékban növényi alapú fogásokkal várja majd vasárnap este az éhes sztárokat.

"Mindenféléből főzünk, mert miközben sokan szeretik a vegán ételeket, a többség még mindig húst és halat is eszik" – mondta el a hétvégén a 70 éves osztrák-amerikai séf, aki 26 éve főz az Oscar-gála sztárjaira.

Az amerikai filmakadémia kormányzóinak báljára 1500 vendéget várnak, köztük az este friss Oscar-díjasait. A több ezer adag étel közül a vegetáriánusok egyebek mellett grillezett karfiolt, édesburgonyatempurát, vadgombás bolognait és avokádós pirítóst választhatnak.

Puck, aki maga nem vegetáriánus, elmondta, hogy az általa vezetett éttermekben Beverly Hillstől Las Vegason át Szingapúrig kaphatóak húsételek, és most is főleg az inspirálta, hogy szeretné, ha mindenki jól lakna és jól érezné magát az estén. Hozzátette: bár a szervezők elég későn szóltak erről a kívánságukról, nem okozott gondot neki, hogy idén több vegetáriánus étellel készüljön, mert különböző éttermeinek szakácsai segítettek neki ötleteikkel.

Az idei Oscar-menüben olyan klasszikusok is lesznek, mint a füstölt lazac, kaviár és vagju marhaszték, de 18 féle vegetáriánus fogás közül is lehet majd választani.

A desszertek többsége is növényi alapú lesz. A vaj és tojás helyett sok mandula és kókusztejet használtak.

A kínálatban sós karamellás brownie-keksz, lila jamgyökér- és kókuszkrémtorta, valamint étcsokis és juzus ravioli is szerepel.

Az est fénypontja pedig szokás szerint az ötezer darab 24 karátos arannyal bevont csokoládé Oscar-szobrocska lesz, amely ezúttal szintén vegetáriánus alapanyagokból készült juzus és epres ízesítéssel.

A 92. Oscar-díjátadó ceremóniát február 9-én, vasárnap este rendezik meg Los Angelesben.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - femina.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára