Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2010. Március 04. 07:52, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Kiegyensúlyozott lélek – szép arc

Kiegyensúlyozott lélek – szép arc

Az arc a leginkább „közszemlére kitett” testrész, és sokat elárul „gazdájáról”. Mindeközben az időjárás viszontagságai és a légszennyezettség arcbőrünket viselik meg leginkább; és épp ezért a legtöbb törődést arcunk igé

Az öregedési folyamat - hihetetlen bár - a dermatológusok szerint már a pubertáskorban elkezdődik. A bőr állapotát nagyban rontja a dohányzás, a hiányos higiéné, a napfény hiánya, az egyoldalú, vitaminszegény táplálkozás, és ugyanígy a stressz is.

Figyelje meg arckifejezését: a mosolygás sok mindent megold, arca megnyerőbb benyomást kelt. Évszázadok óta bizonyított tény, hogy a test és a lélek állapota szorosan összefügg, egyik sem különülhet el a másiktól. Akármelyikkel baj van, az kiül az arcra is. Ha nem tud valaki aludni, mert ideges, nagymértékben megmutatkozik arcán, bőrén. A testi fájdalom, a rossz emésztés, de még egy szűk cipő viselése is nyomot hagy az arcon.

A testmozgás, séta a jó levegőn, lovaglás, tánc, kertészkedés, jóga vagy csak egy egyszerű lazítás - mind-mind jót tesz az arcbőrnek is.

Mit tehet arca szépségéért?

Mosolyogjon és nevessen sokat! Készítsen listát azokról a dolgokról, amik kényelmetlenül érintik vagy zavarólag hatnak önre, és lehetőség szerint próbálja meg ezeket kikerülni.
Szakítson időt arra, ami jólesik önnek - legyen az akár egy könyv olvasása, akár kifekvés a napra.
Lélegezzen mélyeket! Üljön egyenes háttal, kinyújtott karokkal és lábakkal, csukja be a szemét. Orrán vegyen mély lélegzetet, száján engedje ki. Képzelje el, hogy lélegzése a tenger hullámzásához hasonlatos.
Legalább hetente egyszer már este 10 órakor feküdjön le. Mozogjon olyan sokat, amennyire csak lehetősége van. Nyújtózkodjon, és rázza meg magát! Feküdjön a padlóra, és a lába ujjától a feje búbjáig nyújtsa meg tagjait. Álljon fel, és nyújtózkodjon az ég felé, majd karjait T alakba téve oldalirányban. Végül rázza meg többször kezét-lábát. Igyon naponta legalább két és fél liter folyadékot, lehetőleg zöld teát, ásványvizet, friss gyümölcslevet. Mellőzze vagy csökkentse a kávé, az alkohol és a szénsavas üdítők fogyasztását.

Fogyasszon naponta többször gyümölcsöt, nyers zöldséget. Ujja hegyével ütögesse arcát a haj vonalától kiindulva körkörösen és lágyan masszírozva, arccsontján, a szeme körül is, legalább 10 percig.

(www.patikamagazin.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 14:01, csütörtök | Belföld

Elítélték a két újszülöttjét megfojtó sárkeresztúri nőt

Első fokon, nem jogerősen tizennyolc év fegyházra ítélték azt a sárkeresztúri nőt, aki három éven belül két újszülöttjét is megfojtotta - közölte a Székesfehérvár Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

2020. Február 20. 12:08, csütörtök | Belföld

Már az ötezredik veseátültetést végezték el a Semmelweis klinikán

Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.

2020. Február 20. 09:54, csütörtök | Belföld

Több milliárd forintnyi adót csalt el egy internetes kereskedőbanda

Egy internetes kereskedelemben érdekelt szervezetet azzal gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy az EU-s áfaszabályok kijátszásával 4,7 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek

2020. Február 20. 09:00, csütörtök | Belföld

Tíznaposra bővül a tavaszi Országos Étterem Hét

Rekordszámú étteremmel és a korábbi években megszokottnál hosszabb ideig, tíz napon át várja a vendégeket márciusban a tavaszi Országos Étterem Hét, amelyre szerdától lehet asztalt foglalni.