Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Február 01. 07:40, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kifosztják a győri kórházat? Tízmilliós értékeket lopnak el a tolvajok

Kifosztják a győri kórházat? Tízmilliós értékeket lopnak el a tolvajok

Tolvajok fosztogatják a győri kórházat, ahonnan használaton kívüli műtőasztalt és orvosi segédeszközöket loptak el, de rendszeres a mosdók és a szociális helyiségek alkat

Nap közben hét, az esti órákban pedig hat biztonsági ember teljesít szolgálatot a győri kórház közel egy kilométernyi folyosórendszerén. Mégis, reggelre alig van olyan öltöző és mellékhelyiség, ahonnan ne tűnne el egy csaptelep, a zuhanyrózsa, vagy akár a vécéülőke.

A károkat méri fel az ápolási igazgató és helyettese. Tavaly nyár óta vált kaotikussá a helyzet, amióta - bár a látogatási idő korlátozott - a kórház éjjel-nappal nyitva áll. Azt mondják, sok az úgynevezett plázázó", aki nem is beteghez érkezik. Ilyen nézelődőt már több osztályon is fogtak, a visszatérő szarkák azonban ügyesebbek.

Gőcze Péter főorvos, Szemészeti Centrum, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr:

"Ambulanciáról tűntek el eszközök, amelyeket más nem is tudott használni, tehát aki bement, az nem is tudta, hogy mit vitt el. De betörtek, szabályos betörés volt lenn az ambulancián. - Mit vittek el? - Szemtükröt. Nem tudja semmire használni. Szemfenék vizsgálatra nem használja nyilván."

"Használaton kívüli, már leselejtezett műtőasztalt loptak el" - mondja dr. Varga Gábor. A főigazgató összesítése alapján a rézcsapok a legkelendőbbek, de vécékeféből is több tucatnyi tűnik el egy negyedévben.

Dr. Varga Gábor főigazgató-főorvos, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr:

"Több tízmilliós nagyságrendje van ennek a 12 milliárdos forgalmú intézményben, tehát borzasztóan fontos, hogy ezeknek a biztonságát tudjuk növelni, ezért a kamerarendszeren kívül beléptető rendszert akarunk kiépíteni március 1-től."

A kórházban azon is gondolkodnak, hogy amerikai mintára a mellékhelyiségek szerelvényeit befalazzák, vagy lehegesztik, így azokat csak bontással lehetne eltávolítani.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense