Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2019. Augusztus 28. 13:14, szerda | Külföld

Kigyulladt egy komp a Fülöp-szigeteken

Kigyulladt egy komp a Fülöp-szigeteken

A komp a Fülöp-szigetek déli részén szerdára virradóra gyulladt ki, legalább két utas meghalt és több mint száz embert mentettek ki a lángokban álló fedélzetről az arra járó hajók - közölte a parti őrség szóvivője.

Armand Balilo szerint a Lite Ferry 16 nevű komphajó gépházában keletkezett tűz. Mint mondta, a baleset Észak-Zamboanga tartomány Dapitan városának térségében történt. A szigetek közötti ingajárat a központi Cebu sziget Santander nevű városából indult.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan hányan voltak a fedélzeten, ami gyakori problémát jelent a tengeri szerencsétlenségeknél. A parti őrség az utaslistára hivatkozva úgy tudja, 137 utas, köztük 28 gyermek és csecsemő volt a 645 tonnás komphajón, de a személyzet létszámáról nincsenek információk.

Balilo szerint egy egyéves kislány és egy hatvan éves férfi halt meg, 102 embert az arra járó hajóknak és csónakoknak sikerült kimenteniük. A kutató-mentő munkálatok még folynak.
Időközben a hatóságok hajózási figyelmeztetést adtak ki az ország északi részére, miután egy gyorsan mozgó vihar söpört végig az éjjel Luzon szigetén.

Tengeri balesetek gyakoriak a Fülöp-szigeteken a viharok, a rossz műszaki állapotban lévő, illetve gyakran túlzsúfolt hajók, valamint a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása miatt.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 16:06, szombat | Külföld

A brit királyi ház pénzügyeit sem kíméli a járvány

A brit királyi család pénzügyeit sem kíméli a koronavírus-járvány.

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

2020. Szeptember 26. 08:56, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 32,5 millió, a halálos áldozatoké 988 ezer a világon

A világon 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2020. Szeptember 26. 06:00, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújt be az Apple-bírság ügyében

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújtott be pénteken az Európai Bíróság azon ítélete ellen, amelynek értelmében az Apple számítástechnikai óriáscégnek nem kell kifizetnie a tiltott állami támogatás miatt