Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2019. Augusztus 28. 13:14, szerda | Külföld

Kigyulladt egy komp a Fülöp-szigeteken

Kigyulladt egy komp a Fülöp-szigeteken

A komp a Fülöp-szigetek déli részén szerdára virradóra gyulladt ki, legalább két utas meghalt és több mint száz embert mentettek ki a lángokban álló fedélzetről az arra járó hajók - közölte a parti őrség szóvivője.

Armand Balilo szerint a Lite Ferry 16 nevű komphajó gépházában keletkezett tűz. Mint mondta, a baleset Észak-Zamboanga tartomány Dapitan városának térségében történt. A szigetek közötti ingajárat a központi Cebu sziget Santander nevű városából indult.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan hányan voltak a fedélzeten, ami gyakori problémát jelent a tengeri szerencsétlenségeknél. A parti őrség az utaslistára hivatkozva úgy tudja, 137 utas, köztük 28 gyermek és csecsemő volt a 645 tonnás komphajón, de a személyzet létszámáról nincsenek információk.

Balilo szerint egy egyéves kislány és egy hatvan éves férfi halt meg, 102 embert az arra járó hajóknak és csónakoknak sikerült kimenteniük. A kutató-mentő munkálatok még folynak.
Időközben a hatóságok hajózási figyelmeztetést adtak ki az ország északi részére, miután egy gyorsan mozgó vihar söpört végig az éjjel Luzon szigetén.

Tengeri balesetek gyakoriak a Fülöp-szigeteken a viharok, a rossz műszaki állapotban lévő, illetve gyakran túlzsúfolt hajók, valamint a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása miatt.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 17:03, csütörtök | Külföld

Norvégiában került elő egy 25 éve tengerbe dobott palackposta

Norvégiában került elő egy skót kislány 25 éve tengerbe dobott palackpostája.

2022. Január 27. 12:02, csütörtök | Külföld

Megszűnt a korlátozások zöme Angliában

Megszűnt csütörtökön a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Angliában, bár fertőződés esetén még kötelező az elkülönítés.

2022. Január 27. 10:58, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma 362,1 millió, a halálos áldozatoké 5,626 millió a világon

A világon 362 130 423 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 626 091 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai alapján.

2022. Január 27. 06:00, csütörtök | Külföld

Újabb meteorit hullott szét Horvátország légterében

Egy kisebb meteorit hullott szét a horvátországi Zára (Zadar) felett - adta hírül a horvát meteoritfigyelő hálózat (HMM).