Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Február 02. 14:40, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Kikapcsolási moratóriumot vezetett be az EON

Kikapcsolási moratóriumot vezetett be az EON

A rendkívüli hideg miatt szerdától az E.ON is ideiglenes kikapcsolási moratóriumot léptetett életbe, és átütemezi a hosszabb üzemszünettel járó hálózati karbantartási munkákat.

A társaság ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a villany- és gázszolgáltatásra egyaránt érvényes moratórium a leginkább érintett, szociálisan rászoruló fogyasztókra vonatkozik. Az EON 2,5 millió ügyfélnek nyújt villamosenergia-, 600 ezernek gázszolgáltatást. Közülük a gazdasági válság hatására egyre többen kerülnek átmeneti vagy tartós pénzügyi gondba és sokuknak van számlatartozása. Az elmúlt években nőtt a lejárt tartozások összege, a fogyasztók összességében több tízmilliárd forinttal tartoznak a társaságnak.

Az elmúlt években nőtt a lejárt tartozások összege, a fogyasztók összességében több tízmilliárd forinttal tartoznak a társaságnak. A kintlévőség 2010-hez képest tavaly év végére átlagosan 18 százalékkal nőtt, az emelkedés a lakosság körében elérte a 21 százalékot.

A vállalat közölte, a teljes szolgáltatási területén 2010-ben 55 ezer, 2011-ben 45 ezer fogyasztónál kapcsolták ki a szolgáltatást nem fizetés miatt. A tartozás rendezése után tavaly 26 ezer ügyfélnél indították újra a szolgáltatást.

Az E.ON közleményében rámutatott, hogy a társaság felkészült a rendkívül hideg időjárásra, és ilyen körülmények között is biztosítja az energiaellátást.

Azt írták: az E.ON Földgáz Storage kereskedelmi tárolóiban jelenleg 1,538 milliárd köbméternyi földgáz van. Az elmúlt napokban napi 15-20 millió köbméter "kitárolására" volt szükség, de a kereskedők igényeinek megfelelőn a szerződésben lekötött maximum napi 39 millió köbmétert is biztosítani tudja a vállalat.

Címkék: E.ON

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.