Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. November 16. 07:49, szerda | Sport
Forrás: mti

Kikaptunk az évzárón a svédektől

Kikaptunk az évzárón a svédektől

A magyar labdarúgó-válogatott kedden este 2-0-ra kikapott a svéd csapattól barátságos mérkőzésen, idei utolsó fellépésén a Groupama Arénában.

A találkozó előtt a pályán búcsúztatták Király Gábort, Juhász Rolandot, Hajnal Tamást és Vanczák Vilmost. Utóbbi kettő nem öltözhetett be, ugyanakkor Király a félidő közepéig, míg Juhász a végéig kapott kezdőként lehetőséget.

Ez volt a 12. idei találkozója Bernd Storck csapatának, amely három győzelem mellett öt döntetlennel és négy vereséggel zárta a 2016-os esztendőt.

A magyar válogatott 2017-ben első tétmérkőzését március 25-én játssza, amikor a világbajnoki selejtezősorozatban az Európa-bajnok portugálok vendége lesz.

Eredmény:
Magyarország-Svédország 0-2 (0-1)
---------------------------------
Groupama Aréna, 16 ezer néző, v.: Paolo Valeri (olasz)
gólszerzők: Larsson (30.), Thelin (67.)
sárga lap: Rohdén (19.), Jansson (86.)

Magyarország:
-------------
Király Gábor - Fiola Attila (Botka Endre, 69.), Pintér Ádám, Juhász Roland (Hangya Szilveszter, 45.), Kádár Tamás - Vida Máté (Berecz Zsombor, a szünetben), Elek Ákos - Németh Krisztián, Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő (Nagy Dominik, 78.) - Priskin Tamás (Böde Dániel, 58.)

Svédország:
-----------
Kristoffer Nordfeldt - Emil Krafth (Linus Wahlqvist, 73.), Pontus Jansson, Andreas Granqvist (Victor Lindelöf, a szünetben), Oscar Wendt - Marcus Rohdén, Jakob Johansson (Alexander Fransson, 81.), Oscar Hiljemark, Sam Larsson (Viktor Claesson, 65.) - Isaac Thelin (John Guidetti, 74.), Christopher Nyman

I. félidő:
----------
27-30. perc: Bernd Storck "cserére szánta el magát", Király Gábor helyére a debütáló Megyeri Balázst küldte a pályára. A levonuló 40 éves hálóőrnek a közönség felállva köszönte meg a válogatottbeli teljesítményét, s ő miután átadta a csapatkapitányi karszalagot a szintén búcsúzó Juhász Rolandnak, minden társával összeölelkezett. Eközben a kivetítőn pályafutása emlékezetes pillanatai villantak fel. Megyerinek nem volt ideje bemelegedni, Sam Larsson szabadrúgásánál a labda az egyik magyar védőn irányt változtatva a kapuba vágódott (0-1).

43. perc: Király után Juhász Rolandot is megtapsoltatta a közönséggel Bernd Storck, a Videoton védőjét is - akiről szintén emlékezetes képeket mutattak az óriáskivetítőn - egy újonc, Hangya Szilveszter váltotta.

II. félidő:
-----------
67. perc: Thelin tört be az alapvonal mentén, cselezett egyet befelé, majd nagy erővel kilőtte a bal alsó sarkot (0-2).

"Büszkeségek a múltban, példaképek a jövőben" - ezzel a molinóval üdvözölte a közönség a válogatottól elbúcsúztatott négy futballistát.

A 16. percben Király - aki korábban 35 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül válogatott karrierje során - kis híján egy nagy hibával tette emlékezetessé a búcsút: egy távoli lövésnél a labda kipattant a melléről, de szerencséjére Thelin hat méterről a kapufát találta telibe. Nem sokkal később viszont már a 40 éves hálóőrnek köszönhetően nem jött össze a svéd vezetés, ugyanis fiatalos lendülettel ért le Jansson közeli lövésére.

Az első magyar lehetőségre a 27. percig kellett várni, ekkor Németh tört be a 16-oson belülre, de lövése mellé szállt. Néhány pillanat múlva elérkezett Király számára a történelmi búcsú ideje, a helyére érkező Megyerinek viszont nem sikerült rutinos kollégájához hasonlóan a bemutatkozása - Király 1998-ban Bécsben az osztrákok ellen 11-est védett első megmozdulásából -, ugyanis a cserét követő szabadrúgás megpattant a sorfalon és a hálóba vágódott.

A szünetben Hajnalról és Vanczákról is levetítettek egy-egy rövid filmet. A magyar szövetségi kapitány újabb újoncot avatott, Berecz Zsombor érkezett a pályára.

A mérkőzés a fordulást követően sem lett sokkal izgalmasabb, a magyar csapat eleinte támadólag lépett fel, de kapura teljesen veszélytelen volt. A félidő közepén növelte előnyét az addigra fölénybe kerülő vendég együttes, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. Bernd Storck Botka Endre, majd Nagy Dominik személyében újabb újoncokat avatott, azonban ez nem hozott érdemi változást, így sima svéd győzelemmel zárult az összecsapás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.