Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 27. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Kikerülhetetlen tájékoztatás a Baleseti Adóról

Kikerülhetetlen tájékoztatás a Baleseti Adóról

A Biztosítás.hu közleményben jelentette be, hogy kikerülhetetlen tájékoztatást ad a novemberi kampányban oldalán díjat kalkuláló autósoknak a kötelező biztosításokat 2012-től terhelő Baleseti Adó várható bevezetéséről.

Az alkusz szerint minderre azért lesz feltétlenül szükség, mert a biztosítók most vasárnap (október 30-án) adó nélkül lesznek kénytelenek meghirdetni díjaikat, ami tájékoztatás hiányában panaszáradathoz vezetne.

Várhatóan csak november végén döntenek az adó bevezetéséről a képviselők. A tervezett adó várhatóan 30 százalékkal emeli meg 2012. január elsejétől a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások díjait, de az adótörvény novemberi elfogadása miatt a Baleseti Adó nem fog szerepelni a biztosítók által most vasárnap meghirdetésre kerülő tarifákban. Mindez fogyasztói panaszok tömegét okozhatja azáltal, hogy az autósok novemberben anélkül választanak majd maguknak kötelező biztosítót, hogy tudnák: januárban az adó miatt várhatóan többet kell fizetniük kötelezőjükért.

A probléma elkerülése érdekében a Biztosítás.hu az adó várható bevezetéséről szóló kikerülhetetlen tájékoztatást tesz közzé oldalán novemberben az autósoknak, akik ezt követően hozhatnak majd döntést biztosításukat illetően. A tájékoztató célja, hogy egyetlen autós se választhasson magának úgy biztosítást a kampányban, hogy nem kap megfelelő információt az adó várható 2012. januári 1-ei bevezetéséről. Az alkuszcég akciójával biztosítási piac többi szereplőjét is szeretné rávenni az adóról szóló tájékoztató megjelentetésére, hiszen az autósok elsősorban az alkuszoktól várják a kötelező biztosításokkal kapcsolatos tanácsadást és panaszaikkal is hozzájuk fordulnak majd első körben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.