Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 19. 13:15, csütörtök | Belföld

Kiküldtek az IKEA étterméből egy férfit és vakvezető kutyáját

Kiküldtek az IKEA étterméből egy férfit és vakvezető kutyáját

A 34 éves férfi, Szél Sándor miután végzett a bevásárlással, enni is szeretett volna az egyik magyarországi IKEA-ban. Azonban az áruház éttermébe már nem engedték be a vakvezető kutyája miatt - írja a Blikk.

A történet érdekessége, hogy az IKEA mindhárom magyarországi áruháza kutyabarát helyként hirdeti magát. Az egyszerű háziállatként tartott ebekkel azonban az IKEA szabályzata szerint nem lehet ezeken a helyeken étkezni.

Sándor saját esetéről azt mesélte: kedvesen, de határozottan közölték vele, hogy kutyával együtt nem mehet be az étterembe. Ekkor a párja megpróbálta elmagyarázni az IKEA dolgozóinak, hogy az Ikon nevű kutyus vakvezető, így rá nem vonatkozik a kutyákat kitiltó szabály.

"Mondhattam volna, hogy hívja oda a főnökét, de – őszintén szólva – nem volt kedvünk úgy ott enni, hogy nem látnak minket szívesen." - tette hozzá.

A férfi ehhez azt is hozzátette: náluk volt a kutya minden szükséges papírja és a vakvezető-igazolványa is. Ikon egyébként idén április óta segíti Sándort és az IKEA étterme volt az első hely, ahová nem akarták vele beengedni a férfit.

Az IKEA a Blikknek elismerte az esetet. Azt írták, az a dolgozójuk tévedett, aki nem engedte be vásárlójukat a segítőkutyájával együtt az étterembe:

"Lakberendezési vállalatunk tisztában van a szabályozásokkal, ám sokkal pontosabb tájékoztatásra van szükség a munkatársak körében." - mondták a lapnak.

"Mindhárom IKEA áruház kutya- és macskabarát (budaörsi áruházunkba más kiskedvencek is bevihetők), a segítőkutyák előtt pedig az éttermek, kávézók és bisztrók is nyitva állnak"

Forrás: index.hu; life.hu

Kép: Illusztráció - Thinkstock

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.