Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 04. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Kína is esélyes lehet a 2030-as labdarúgó-vb rendezésére

Kína is esélyes lehet a 2030-as labdarúgó-vb rendezésére

Megnőhet Kína rendezési esélye a 2030-as világbajnokságra, ha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) módosítja alapszabályát.

A szervezet a jövő heti, bahreini kongresszusán tárgyal arról, hogy a jövőben rugalmasan kezeljék a kontinensekről érkező pályázatokat, "ha a körülmények úgy kívánják".

A FIFA korábban úgy döntött, hogy a vb-rendező ország kontinensén nyolc évig nem rendezhetnek újabb világbajnokságot. A mostani alapszabály szerint így 2018, az oroszországi vb éve után legalább tizenkét esztendőnek kell eltelnie, hogy ismét Európában rendezzék meg az eseményt.

Ázsia - Katar révén - 2022-ben ad otthont vb-nek. (2026-ra egy közös észak- és közép-amerikai pályázat lehet a favorit, az Egyesült Államokkal, Kanadával és Mexikóval.) A most hatályos alapszabály szerint tehát 2030-ban ázsiai országban nem lehet vb.

Az első vb-nek 1930-ban otthont adó Uruguay (Dél-Amerika) várhatóan szeretné megrendezni a 2030-as, centenáriumi tornát. A tervezett változtatással azonban a FIFA "helyzetbe hozza" Kínát, amely még nem volt vb-házigazda. Az ázsiai ország egyre komolyabb összegeket fektet a sportágba, kínai cégek pedig a FIFA támogatásából veszik ki a részüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).