Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 14. 11:06, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kínában április óta nem volt ilyen magas az új fertőzöttek száma

Kínában április óta nem volt ilyen magas az új fertőzöttek száma

Kínában az elmúlt napon 57 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ami a legmagasabb szám április 13-a óta - derült ki az országos egészségügyi hatóság vasárnap közölt adataiból.

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság közleménye szerint az újonnan diagnosztizált esetekből 38-an helyben kapták el a vírus okozta Covid-19 betegséget, ezen belül 36-an Pekingben.

A napi fertőzésszám a kínai fővárosban még soha nem volt ilyen magas, amióta a hatóságok közzéteszik a járványadatokat.

Egy nappal korábban még csak hat új esetet jelentettek Pekingből, miután tömeges tesztelést kezdtek a város délnyugati, Fengtai kerületében működő Hszinfadi nagybani piac árusai és dolgozói között.

A kerületben "rendkívüli állapotot" vezettek be, s Peking egészében betiltották szombaton az idegenforgalmi és sporteseményeket, a járvány újabb hullámától tartva.

Az újonnan azonosított esetekből 19 úgynevezett behurcolt fertőzés volt, közülük 17-en a délnyugati Kuangtung tartományba érkeztek, részben a tengerentúlról.

A kínai illetékesek kilenc új tünetmentes esetről is beszámoltak, halálesetet pedig egyet sem jelentettek június 13-ra vonatkozóan. A tünetmentes fertőzötteket Kína nem számolja a megerősített esetek közé.

Az új koronavírus-járvány kiindulópontjaként szolgáló Kínában a járvány kezdete óta eddig 83 132 Covid-19 esetet, és 4634 elhunytat regisztráltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.