Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kínai orvoslást oktatnak majd a pécsi egyetemen

Kínai orvoslást oktatnak majd a pécsi egyetemen

Xiao Qian, kínai nagykövet vezette küldöttség tárgyalt Pécsett a Konfúciusz Intézet létrehozásának részleteiről, valamint a további kínai-magyar együttműködési lehetőségekről. Az intézet missziója az évezredes múltra visszatekintő kínai orvoslás hagyományainak megismertetése és terjesztése lesz - írta a bama.hu.

A Rektori Tanácsteremben Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Komlósi László rektorhelyettes, és Betlehem József, az Egészségtudományi Kar dékánja fogadták a külföldi vendégeket. A kínai oldalt képviselték a nagykövet úr mellett többek közt Li Xinhua, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének oktatási csoportvezetője, valamint Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos is.

A kínai nagykövet immáron másodszorra járt Pécsen. Legutóbb, a tavaly éveleji találkozón született meg a Konfúciusz Intézet közös kialakítását támogató döntés - ez alkalommal a megvalósítás kérdései kerültek sorra. A kínaiak véleménye szerint a pécsi egyetem alkalmas a hagyományos kínai orvoslásnak megfelelő intézmény megépítésére, melyhez a követség abszolút támogatását élvezi. A kínai delegáció szerint a Konfúciusz Intézet minél gyorsabb létrehozása a magyar kormányfő pekingi látogatása miatt időszerű, ez a lépés nyitást jelent a magyar-kínai együttműködések irányába.

Az egyetem rektora bejelentette, hogy tavasszal egy delegációval egyetemlátogatásra készül Kínába, hogy tovább bővítse a sikeres együttműködés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.