Városlista
2019. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2019. Június 24. 14:53, hétfő | Helyi

Kinyílt a Levéltár

Kinyílt a Levéltár

A hétvégi programkavalkádban, Győr Megyei Jogú Város Levéltára is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

A "Nyitott Levéltárak 2019" ,a Magyar Levéltárosok Egyesülete által szervezett országos programsorozat, melynek célja, hogy hozzájáruljon a nemzeti örökség egyedi és pótolhatatlan részét képező levéltári anyag hasznosulásához, ismertebbé tegye a maradandó értékű iratok fel-használásának módjait, lehetőségeit, valamint a levéltári feladatok és munkavégzés mibenlétét.

"Szeretnénk elősegíteni az állampolgári tudatosságot, a kulturális szint emelkedését, valamint a jogérvényesítés készségének erősödését. Koncentrált, médiafigyelmet felkeltő programok segítségével, valamint központilag koordinált pr, reklám és marketing tevékenységgel kívánjuk növelni a levéltári szakma társadalmi elismertségét és érdekérvényesítő képességét. A programsorozat a levéltárak eddigi programstruktúrájára épül, ugyanakkor központi koordinációval kívánja elősegíteni az intézmények nagyobb látogatottságát és hatékonyabb médiajelenlétét." - foglalja össze a Magyar Levéltári Portál

Győrben, "Győr a 16–17.században" címmel Bagi Zoltán Péter főlevéltáros tartott előadást, melyen részt vett Bana József, Győr Megyei Jogú Város Levéltára igazgatója is.

18 és 22 között a levéltár épületében óránként indult tárlatvezetés és a börtönpince meglátogatására is lehetőség nyílt.

Korábbi kép, fotó: Csobay Dániel fotográfus

Forrás: mlp.archivportal.hu

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 15. 07:00, hétfő | Helyi

Fényárban úszott a Rába-part Győrben

Szemet gyönyörködtető látványban volt része a győrieknek és az ide látogató turistáknak hétvégén, a 31! 3 folyó, 1 sziget, összművészet fesztiválon.

2019. Július 15. 06:15, hétfő | Helyi

Karddal támadt a győri rendőrökre Győr közelében, lelőtték a férfit

Bozótvágó karddal támadt egy rendőrre egy férfi Abdán vasárnap kora este. Mivel a férfi agresszív volt, így a rendőrök lelőtték.

2019. Július 14. 09:11, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp július 15-től

2019. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: