Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2019. Június 24. 14:53, hétfő | Helyi

Kinyílt a Levéltár

Kinyílt a Levéltár

A hétvégi programkavalkádban, Győr Megyei Jogú Város Levéltára is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

A "Nyitott Levéltárak 2019" ,a Magyar Levéltárosok Egyesülete által szervezett országos programsorozat, melynek célja, hogy hozzájáruljon a nemzeti örökség egyedi és pótolhatatlan részét képező levéltári anyag hasznosulásához, ismertebbé tegye a maradandó értékű iratok fel-használásának módjait, lehetőségeit, valamint a levéltári feladatok és munkavégzés mibenlétét.

"Szeretnénk elősegíteni az állampolgári tudatosságot, a kulturális szint emelkedését, valamint a jogérvényesítés készségének erősödését. Koncentrált, médiafigyelmet felkeltő programok segítségével, valamint központilag koordinált pr, reklám és marketing tevékenységgel kívánjuk növelni a levéltári szakma társadalmi elismertségét és érdekérvényesítő képességét. A programsorozat a levéltárak eddigi programstruktúrájára épül, ugyanakkor központi koordinációval kívánja elősegíteni az intézmények nagyobb látogatottságát és hatékonyabb médiajelenlétét." - foglalja össze a Magyar Levéltári Portál

Győrben, "Győr a 16–17.században" címmel Bagi Zoltán Péter főlevéltáros tartott előadást, melyen részt vett Bana József, Győr Megyei Jogú Város Levéltára igazgatója is.

18 és 22 között a levéltár épületében óránként indult tárlatvezetés és a börtönpince meglátogatására is lehetőség nyílt.

Korábbi kép, fotó: Csobay Dániel fotográfus

Forrás: mlp.archivportal.hu

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 26. 18:22, szerda | Helyi

A külső városrészekkel ismerkedhettek az Idegenvezetők Világnapján

Több mint 250-en vettek részt az elmúlt vasárnap az Idegenvezetők Világnapján Győrben, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok szervezésében.

2020. Február 25. 12:44, kedd | Helyi

Az asztali lámpa 6 típusa

Asztali lámpára minden lakásban szükség van.

2020. Február 24. 18:48, hétfő | Helyi

Kazinczys diákok filmje nyert az Országos Középiskolai Filmszemlén

A hétvégén rendezték Budapesten az O.K.Országos Középiskolai Filmszemlét. A 15. alkalommal megtartott, három napos eseményre mintegy 100 pályamű érkezett, ezek közül nyerte el az első díjat “A valami” című alkotás.

2020. Február 23. 07:30, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp február 24-től