Városlista
2020. október 23, péntek - Gyöngyi

Hírek

2014. Június 06. 16:35, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Újra nyitva a Vizes játszótér

Újra nyitva a Vizes játszótér

Tekintettel a hétvégén várható nyárias időjárásra, június 6-án, pénteken újra megnyitja kapuit Győrben, a Bisinger sétányon található Vizes játszótér, melyet a város önkormányzatának jóvoltából először tavaly használhattak a gyerekek. A létesítményt üzemeltető Győr-Szol Zrt. munkatársai elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat, így a különleges játékok újra rendelkezésre állnak. A játszótér minden nap 10 és 20 óra között várja a látogatókat.

A tavaly átadott különleges játszótéren a gyerekek különböző, vízzel kapcsolatos játékszerekkel játszhatnak, méghozzá úgy, hogy közben a víz útját maguk irányítják, a játékokat ők „üzemeltetik”. Ehhez különböző zsilipeket tudnak mozgatni, ezzel irányítva a vízfolyást. A gyerekek vízemelőket, szökőkutakat és mindenféle trükkös, vizes játékokat működtethetnek. A játékelemek között találhatóak nyitható-zárható zsilipek, ugrálókövek, vízkiemelő spirál, tekerős kút, vízköpő kakashinta, csónak, ivókút és több csobogó, vízköpő, fúvóka teszi még érdekesebbé a parkot.

A gyerekek játékosan, szórakozva ismerkedhetik meg a fizikai, mechanikai törvényszerűségeket, fejleszthetik készségeiket, tudásukat. A meglévő eszközökkel egy olyan komplex játszótéregyüttes jött létre a Bisinger sétányon, amely akár egész napos kikapcsolódást is nyújthat a családoknak.

A játszótér ötletét dr. Somogyi Tivadar, a város alpolgármestere, a belváros egyik önkormányzati képviselője hozta Ausztriából, és Fekete Dávid alpolgármesterrel, a belváros másik önkormányzati képviselőjével dolgozott a megvalósításán, amit Borkai Zsolt polgármester is támogatott. A beruházással Győr egy újabb népszerű attrakcióval gazdagodott, ahol az itt élő és a hozzánk látogató gyerekek egyaránt jól érezhetik magukat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Október 23. 08:59, péntek | Belföld

A hétvégén folytatódhatnak a szántóföldi munkák

Ha marad a kedvező időjárás, akkor a hét végén, a jövő hét elején folytatódhatnak a betakarítási és vetési munkálatok, amelyeket a múlt heti esőzés megszakított a szántóföldeken