Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 17. 09:22, kedd | Bulvár

Kirabolták Tasnádi István írót, az összes munkája elveszhet

Kirabolták Tasnádi István írót, az összes munkája elveszhet

A dráma- és forgatókönyvírónak a laptopját és a külső adathordozóját lopták el, mialatt ő egy céges karácsonyi rendezvényen volt.

Facebookon írta meg Tasnádi István, hogy szombat este betörtek hozzájuk, és a laptopját, valamint a külső adathordozóját is elvitték. Tasnádi ezeken tárolta a munkáit, jelenlegi szövegei és archivált anyagok is a betörő(k) kezére kerültek. Posztjában azt írta, hogy 100 ezer forintért visszavárásolná a gépét, mert darabtervei másnak nem sokat érnek, neki viszont igen.

Telefonon a hvg.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy az eltűnt eszközökön három olyan munkája is volt – két színházi darab és egy filmes forgatókönyv –, amelyek csak darabjaiban vannak meg máshol (mondjuk, elküldött e-mailekben), így ha a gépe nem kerül elő, akkor ezek a szövegek gyakorlatilag elvesztek.

Mint fogalmazott lapnak: feleségével éppen a Pagony kiadó karácsonyi buliján voltak szombaton, amikor az illetéktelen személyek bejutottak a házukba. A rendőrség azt mondta az írónak, hogy a karácsony előtti időszak a főszezonja a betöréseknek, mert ilyenkor hamar sötétedik, az emberek pedig nincsenek otthon, mert vagy ajándékokat vásárolnak vagy céges karácsonyi rendezvényeken vannak.

A rendőrök, Tasnádi szerint, előbb arra gyanakodtak, hogy valaki kifejezetten az író alkotásaihoz akart hozzájutni, az író feleségének és lányának a laptopját ugyanis érintetlenül hagyták. Később azonban kiderült, hogy más értékeket is elvittek a házból, így nem valószínű, hogy a szellemi termékekre utaztak volna a bűnözők.

Forrás: hvg.hu

Kép: cultura.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára