Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2019. December 17. 09:22, kedd | Bulvár

Kirabolták Tasnádi István írót, az összes munkája elveszhet

Kirabolták Tasnádi István írót, az összes munkája elveszhet

A dráma- és forgatókönyvírónak a laptopját és a külső adathordozóját lopták el, mialatt ő egy céges karácsonyi rendezvényen volt.

Facebookon írta meg Tasnádi István, hogy szombat este betörtek hozzájuk, és a laptopját, valamint a külső adathordozóját is elvitték. Tasnádi ezeken tárolta a munkáit, jelenlegi szövegei és archivált anyagok is a betörő(k) kezére kerültek. Posztjában azt írta, hogy 100 ezer forintért visszavárásolná a gépét, mert darabtervei másnak nem sokat érnek, neki viszont igen.

Telefonon a hvg.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy az eltűnt eszközökön három olyan munkája is volt – két színházi darab és egy filmes forgatókönyv –, amelyek csak darabjaiban vannak meg máshol (mondjuk, elküldött e-mailekben), így ha a gépe nem kerül elő, akkor ezek a szövegek gyakorlatilag elvesztek.

Mint fogalmazott lapnak: feleségével éppen a Pagony kiadó karácsonyi buliján voltak szombaton, amikor az illetéktelen személyek bejutottak a házukba. A rendőrség azt mondta az írónak, hogy a karácsony előtti időszak a főszezonja a betöréseknek, mert ilyenkor hamar sötétedik, az emberek pedig nincsenek otthon, mert vagy ajándékokat vásárolnak vagy céges karácsonyi rendezvényeken vannak.

A rendőrök, Tasnádi szerint, előbb arra gyanakodtak, hogy valaki kifejezetten az író alkotásaihoz akart hozzájutni, az író feleségének és lányának a laptopját ugyanis érintetlenül hagyták. Később azonban kiderült, hogy más értékeket is elvittek a házból, így nem valószínű, hogy a szellemi termékekre utaztak volna a bűnözők.

Forrás: hvg.hu

Kép: cultura.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 08. 18:07, szerda | Bulvár

Nick Cave jövőre pótolja idén elmaradó budapesti koncertjét

Jövőre pótolja Nick Cave és zenekara, a Bad Seeds a koronavírus-járvány miatt idén június 2-án elmaradó magyarországi koncertjét.

2020. Április 08. 16:45, szerda | Bulvár

Lui még a labdát is elvarázsolta - VIDEÓ

Lui nagy mágus, de még neki is otthon kell ülnie ezekben a hetekben. A világrekorder bűvész három hete nem mozdult ki az otthonából, vállalva az önkéntes karantén minden megpróbáltatását.

2020. Április 08. 09:04, szerda | Bulvár

Óriási összeget adományoz a Twitter alapítója a koronavírus elleni harcra

Egymilliárd dollárt (mintegy 330 milliárd forintot) adományoz a koronavírus-járvány elleni harcra a Twitter alapítója és elnök-vezérigazgatója. Ezt Jack Dorsey saját maga jelentette be kedden, éppen a Twitteren.

2020. Április 07. 18:05, kedd | Bulvár

Brutális összegekkel szegényedtek a világ 100 leggazdagabbjai a koronavírus miatt

A világ száz leggazdagabb emberének a vagyona 408 milliárd dollárral apadt február-márciusban a koronavírus hatásaként.