Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Június 11. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: infoGyőr

Király Viktor, a 4. Megasztár győztese is fellép az SzFeszten

Király Viktor, a 4. Megasztár győztese is fellép az SzFeszten

A 4. Megasztár győztese is fellép az új helyszínen megrendezésre kerülő SzFeszten.

Király Viktor (1984. március 29.) a negyedik Megasztár-sorozat győztese, a 2008-as „Év Hangja”. New York-ban született, 16 éves koráig családjával az USA-ban élt. 1999-ben, édesanyja kívánságára költöztek vissza Magyarországra, és bár eredetileg úgy tervezték, hogy mindössze egy évet maradnak az országban, végül annyira megkedvelték az itteni életet, hogy véglegesen hazaköltözött a család.

Gyerekkorát végigkísérte a zene: 10-11 évesen édesapjától tanult dobolni, zongoraórákra járt, ikertestvérével és barátaikkal különböző zenekarokat alapítottak. A nővére, Linda sikerein felbuzdulva határozta el, hogy ő is szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel. Ikertestvérével már a középiskolától kezdve különböző zenekarokban játszottak, jelenlegi zenekara a 2008-ban létrehozott, a funk-soul-pop zenei irányvonalat követő Face to Face.
2008-ban jelentkezett a Megasztár 4. szériájára, és az addig rekordszámú, körülbelül tízezer jelentkező közül ő került ki győztesen.

2009-ben jelent meg bemutatkozó albuma Király Viktor címmel, amelyet hatalmas közönség- és szakmai várakozás előzött meg. A korongról elsőként a Forgószél című dal került a rádiókhoz, és a 2009-es nyár egyik legnagyobb hazai slágere lett. 2010-ben jelent meg második videóklipje, a Ha arra indulsz, amelyet Have I Told You címmel angol nyelven is leforgattak. 2010 decemberében megjelent második önálló albuma Solo címmel. Az albumon tíz új, angol nyelvű dal hallható, köztük a nagy sikerű címadó Solóval. A dal gyors népszerűségre tett szert a hazai rádiókban és zenecsatornákon, és minden jelentős slágerlistán - köztük a MAHASZ listáin is - első helyezést ért el. A dalra külföldön is felfigyeltek: Bulgáriában 27 rádióállomás vette fel műsorára, majd Olaszországban és Németországban is elkezdték játszani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.