Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 24. 17:01, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kirándulni indultak, de nagyon eltévedtek

Kirándulni indultak, de nagyon eltévedtek

A szlovák, illetve szlovák-brazil állampolgárságú pár Szádvárhoz akart kirándulni, de Szögliget környékén eltévedtek.

A szlovák, illetve szlovák-brazil állampolgárságú pár október 21-én 18 óra 19 perckor telefonon jelezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy túrázás közben eltévedtek, feltehetően Szögliget környékén lehetnek. Rendőrök, erdészek, a mentőszolgálat munkatársai indultak felkutatni az eltévedt férfit és nőt – közölte a rendőrség.

A bejelentést követően a Szendrői Rendőrőrs munkatársai indultak a férfi és a nő felkutatására. A rendőröknek még sikerült telefonon kapcsolatba lépniük a párral, akik nem hallották a rendőrautó hangjelzését, illetve a fényjelzést sem látták, de tudtak küldeni egy fotót arról a helyszínről, ahol éppen tartózkodtak. Ezt követően a térerő megszűnt, az idő pedig haladt előre, a sötétedéssel együtt.

Az Edelényi Rendőrkapitányság megerősítő erőinek és az Aggteleki Nemzeti Park munkatársainak sikerült pontosítani az eltűntek lehetséges tartózkodási helyét.
Az erőfeszítések 21 óra 45 perckor eredményt hoztak, az egyesített erők megtalálták az eltévedt párt. A készenlétbe helyezett mentőszolgálat munkatársainak szerencsére nem akadt dolguk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.