Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 18. 16:36, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI-V, kép: http://kiskonyves.blog.hu/

Kis könyves éj - Független könyvesboltok éjszakája csütörtökön

Kis könyves éj - Független könyvesboltok éjszakája csütörtökön

Csaknem harminc budapesti és vidéki független könyvesbolt várja koncertekkel, foglalkozásokkal, vetítésekkel, irodalmi és egyéb programokkal a látogatókat a Kis könyves éjen csütörtökön kora délutántól éjfélig.

A független könyvesboltok immár ötödik alkalommal szerveznek saját stílusukhoz illő kulturális programokat a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésével és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal partnerségben. A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos kulturális intézet csatlakozott a rendezvénysorozathoz: a Camoes Intézet, a Cseh Centrum, a Dán Nagykövetség, a Goethe Intézet, a Lengyel Intézet, a Skandináv Ház és a Szlovák Intézet kötetbemutatóknak, irodalmi beszélgetéseknek talált otthont a Kis könyves éjen - közölték az MTI-vel a szervezők.
Az ingyenes programokon neves magyar és külföldi szerzőkkel találkozhatnak az érdeklődők: Kornis Mihállyal a Váci Irodalmi Szalon vendégeként, Erdős Virág zenés felolvasóestjén az Írók Boltjában vagy Mosonyi Alízzal a Két Egér Könyvesboltban, de az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendégeként Magyarországra érkező Szczepan Twardochhal, a kortárs lengyel irodalom fenegyerekével is összefuthatnak a Gdansk Kávézóban, hogy a szerző Magyarországon is nagy visszhangot keltett, Morfium című könyvéről eszmét cseréljenek.
Az irodalmi programok mellett koncertek, kiállítások, zenés irodalmi kvízjáték, könyves-macskakőkoptató játék, egyedi könyvjelző-, papírékszer-, zsonglőrlabda és kuflikészítés, interaktív színpadi előadás Kicsibácsival és Kicsinénivel, utcazenészek, rövidfilm-és diafilmvetítések, aszfaltrajzverseny, a II. Dömdödöm Versíró Verseny, minicirkusz-kukkolás és bibliodráma foglalkozások színesítik a Kis könyves éj programkínálatát.
Ha valaki a budapesti könyvesbolti helyszínek közötti utat rendhagyó módon tenné meg, csatlakozhat a Kis könyves éj három könyves tematikájú városi sétájának valamelyikéhez, melyek 18 órakor indulnak különböző helyszínekről. Pécsen a Bagolyfészek könyvesbolt hirdet Zsolnay-sétát, Sopronban pedig a Cédrus Könyvesbolt Denevérek a sikátorban címmel szervez városi kalandjátékot.
A résztvevő könyvesboltok és kulturális intézetek pontos listáját, valamint a részletes programot a kiskonyves.blog.hu és a facebook.com/kiskonyvesej oldalakon találhatják meg az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.