Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Április 10. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Kis Gábornak porckorongsérve van - veszélyben a vb-szereplés

Kis Gábornak porckorongsérve van - veszélyben a vb-szereplés

Továbbra sem javul Kis Gábor deréksérülése, sőt a tüzetes orvosi vizsgálatok után aggasztó híreket kapott az olimpiai bajnok center. Porckorongsérve van, emiatt hétfőtől kórházban kezelik, bízva abban, hogy elkerülhető a műtét.

Porckorongsérv. Steinmetz Ádám esete óta tudjuk, ez vagy rosszat vagy még rosszabbat jelent.

Az athéni olimpiai bajnokot kétszer műtötték már meg a pályafutását is veszélyeztető nyaki porckorongsérvvel, most pedig a Pekingben győztes Kis Gábor gerincében (deréktájon) alakult ki ugyanaz a rendellenesség. Nem tudni, mennyit kell kihagynia.

„Borzalom az egész – kezdte Kis Gábor. – Amikor visszajöttem a válogatottól, Egerben három napig infúziót kaptam, jobban lettem, a javulás viszont megállt egy szinten. Három injekciót kaptam a Honvéd-meccs előtt, utána, miután elmúlt a fájdalomcsillapító hatása, hajnali fél négyig vergődtem az ágyban. A héten ugyanez történt, amikor rosszabbodott, előfordult, két óra alatt nem tudtam kimenni a házból az autóig."

Mivel a fájdalom továbbra sem szűnt meg, azt javasolták a centernek, menjen el MR-vizsgálatra, amely igen kalandosra sikerült. Amikor legutóbb Budapesten vizsgálták, nem fért el a gépben, amikor mély levegőt kellett vennie, majdnem beszorult. Ezért szerdán Kaposvárra utazott, ott ugyanis van nagyobb gép, és visszafelé jövet juttatta el dr. Gábor Antalnak, a válogatott orvosának a DVD-felvételt.

„Nagyon vártam, hogy hívjon Tóni bácsi, aki reggel azzal kezdte, hogy nincs nagy baj, de mivel alul, a gerincemnél lát valami furcsaságot, még konzultációra van szükség – emlékezett Kis Gábor, aki csütörtök este már edzett volna, amikor ismét megcsörrent a telefon. – Kiderült, hogy porckorongsérv van a derekamnál. Nagyon megijedtem, amikor pedig kiderült, hogy csak egy hajszál választ el a műtéttől, összetörtem. Látnak rá esélyt, hogy az infúziós kezeléstől jobb lesz, és ha visszahúzódik, vízbe szállhatok a rájátszásban – de ha nem reagál a kezelésre a sérv, akkor meg kell műteni, ami az egész nyaramat hazavágja."

Ahogyan Kis Gábor is utalt rá, jól szinte sehogy sem tud kijönni a sérülésből, hiszen jövő pénteken már a rájátszásban van meccse az Egerrel. Ha klubjában nem játszhat, már korántsem mondhatjuk az Egert a bajnokság favoritjának.

Ha szerepelne az Egerben, és nem lehet ott a válogatottban, az a világbajnokságra készülő csapatnak hatalmas, szinte pótolhatatlan veszteség.

„A klubnak és a válogatottnak egyaránt fontos szerepe van az életemben, remélem, nem nekem kell döntést hoznom" – utalt Kis Gábor arra, hogy egyik sorozatról sem szeretne lemaradni.

A műtétről viszont annál inkább.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.