Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 28. 12:47, csütörtök | Külföld

Kisfiával együtt ment a halálba az édesanya

Kisfiával együtt ment a halálba az édesanya

Kavicsokkal tömte meg hátizsákját és ötéves kisfia zsebeit egy nő, majd a gyereket magához kötözte és egy tóba ugrott.

A tragédia egy éve történt, a fiú édesapja azóta is gyászol.

A 41 éves Emma Sillett és ötéves fia, Jenson tavaly ősszel tűnt el.

Hosszú ideig keresték őket, mindhiába, amíg végül a Valehouse Reservoir tóban meg találták a holttestüket. Egy parton hagyott zseblámpa és egy játék volt az, ami nyomra vezette a rendőröket.

"Épp egy éve, egy keddi nap volt, amikor iskola előtt még beszélgettem a fiammal, elköszöntem tőle, és azután elment itthonról. Sosem jött haza." – kezdte megemlékező üzenetében a gyászoló apa.

A tragédia napján az anya egy helyi gyorséttembe vitte a gyerekét, ahol gyerekmenüt ettek. Ezután a közeli tó felé sétáltak, majd amikor a partra értek, az anya kővel tömte meg hátizsákját és fia zsebeit. Ezután összekötözte fia testét a sajátjával, majd vízbe ugrott vele.

A parton talált játék az öngyilkosság előtt vásárolt gyerekmenühöz járt.

Sillett évek óta depressziótól szenvedett, férje üzenetében a mentális betegségről is szót ejtett.

"Sokszor elgondolkodom, hogy mit tehettem volna másképp. Nem telik el úgy nap, hogy ne érezném a fájdalmat és a veszteséget. Úgy gondolom, ez csak akkor fog enyhülni, ha majd csatlakozom a fiamhoz. Minden nap megadta az életem értelmét gyönyörű mosolya. Borzalmas, hogy az édesanyja nem értette saját élete értelmét, és ebbe a fiát is magával kellett rángatnia. A feleségem tudta, hogy a gyermeke apja minden porcikájával imádja azt a kisfiút" – írta a férfi, aki azóta sem tudta feldolgozni gyereke elvesztését és elképzelhető, hogy soha nem is fogja.

"A mentális állapot mostanában eléggé hangsúlyos téma, mégis rengetegen szenvednek némán. A tragédia óta én is szenvedek tőle, de nem félek orvosi segítséget kérni. Fontos, hogy aki hasonló problémával küzd, legalább beszéljen másokkal" – tette hozzá az apa.

A férfi köszönetet mondott a családjának és a barátainak, és azt is hozzátette, nem telik el úgy nap, hagy ne gondolna imádott kisfiára.Bevallotta, egyedül az tartja benne a lelket, hogy tudja, hogy ha fia még élne, ő is azt akarná, hogy boldog legyen - írta a Dailystar.

Forrás: origo.hu

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).