Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. November 28. 12:47, csütörtök | Külföld

Kisfiával együtt ment a halálba az édesanya

Kisfiával együtt ment a halálba az édesanya

Kavicsokkal tömte meg hátizsákját és ötéves kisfia zsebeit egy nő, majd a gyereket magához kötözte és egy tóba ugrott.

A tragédia egy éve történt, a fiú édesapja azóta is gyászol.

A 41 éves Emma Sillett és ötéves fia, Jenson tavaly ősszel tűnt el.

Hosszú ideig keresték őket, mindhiába, amíg végül a Valehouse Reservoir tóban meg találták a holttestüket. Egy parton hagyott zseblámpa és egy játék volt az, ami nyomra vezette a rendőröket.

"Épp egy éve, egy keddi nap volt, amikor iskola előtt még beszélgettem a fiammal, elköszöntem tőle, és azután elment itthonról. Sosem jött haza." – kezdte megemlékező üzenetében a gyászoló apa.

A tragédia napján az anya egy helyi gyorséttembe vitte a gyerekét, ahol gyerekmenüt ettek. Ezután a közeli tó felé sétáltak, majd amikor a partra értek, az anya kővel tömte meg hátizsákját és fia zsebeit. Ezután összekötözte fia testét a sajátjával, majd vízbe ugrott vele.

A parton talált játék az öngyilkosság előtt vásárolt gyerekmenühöz járt.

Sillett évek óta depressziótól szenvedett, férje üzenetében a mentális betegségről is szót ejtett.

"Sokszor elgondolkodom, hogy mit tehettem volna másképp. Nem telik el úgy nap, hogy ne érezném a fájdalmat és a veszteséget. Úgy gondolom, ez csak akkor fog enyhülni, ha majd csatlakozom a fiamhoz. Minden nap megadta az életem értelmét gyönyörű mosolya. Borzalmas, hogy az édesanyja nem értette saját élete értelmét, és ebbe a fiát is magával kellett rángatnia. A feleségem tudta, hogy a gyermeke apja minden porcikájával imádja azt a kisfiút" – írta a férfi, aki azóta sem tudta feldolgozni gyereke elvesztését és elképzelhető, hogy soha nem is fogja.

"A mentális állapot mostanában eléggé hangsúlyos téma, mégis rengetegen szenvednek némán. A tragédia óta én is szenvedek tőle, de nem félek orvosi segítséget kérni. Fontos, hogy aki hasonló problémával küzd, legalább beszéljen másokkal" – tette hozzá az apa.

A férfi köszönetet mondott a családjának és a barátainak, és azt is hozzátette, nem telik el úgy nap, hagy ne gondolna imádott kisfiára.Bevallotta, egyedül az tartja benne a lelket, hogy tudja, hogy ha fia még élne, ő is azt akarná, hogy boldog legyen - írta a Dailystar.

Forrás: origo.hu

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 20:20, péntek | Külföld

Koronavírus - Svájc a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja uniós határait

Svájc kormánya pénteken úgy döntött, hogy a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja az Európai Unióval közös összes határát; az intézkedést Olaszország követelte.

2020. Június 05. 20:00, péntek | Külföld

Tőzsde - Három havi csúcsra emelkedtek a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek

Jelentős emelkedéssel, három havi csúcsra kúsztak fel a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, nagy volt a kereslet a koronavírus-járvány miatt korábban drasztikus mértékű árfolyamcsökkenést elszenvedő bankok

2020. Június 05. 19:39, péntek | Külföld

Koronavírus - Trump gazdasági fellendülést ígér 2021-ig, májusban 2,5 millió új munkahely jött létre

Donald Trump amerikai elnök pénteki sajtókonferenciáján gazdasági fellendülést ígért 2021-ig, miután májusban a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések ellenére 2,5 millió új munkahely jött létre az országban.

2020. Június 05. 15:50, péntek | Külföld

Brexit - Brit főtárgyaló: korlátozott a haladás, de folytatódnak a tárgyalások

\"Korlátozott előrelépést\" sikerült csak elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakításáról szóló tárgyalássorozat e héten tartott negyedik fordulóján -