Városlista
2019. december 8, vasárnap - Mária

Hírek

2019. November 28. 12:47, csütörtök | Külföld

Kisfiával együtt ment a halálba az édesanya

Kisfiával együtt ment a halálba az édesanya

Kavicsokkal tömte meg hátizsákját és ötéves kisfia zsebeit egy nő, majd a gyereket magához kötözte és egy tóba ugrott.

A tragédia egy éve történt, a fiú édesapja azóta is gyászol.

A 41 éves Emma Sillett és ötéves fia, Jenson tavaly ősszel tűnt el.

Hosszú ideig keresték őket, mindhiába, amíg végül a Valehouse Reservoir tóban meg találták a holttestüket. Egy parton hagyott zseblámpa és egy játék volt az, ami nyomra vezette a rendőröket.

"Épp egy éve, egy keddi nap volt, amikor iskola előtt még beszélgettem a fiammal, elköszöntem tőle, és azután elment itthonról. Sosem jött haza." – kezdte megemlékező üzenetében a gyászoló apa.

A tragédia napján az anya egy helyi gyorséttembe vitte a gyerekét, ahol gyerekmenüt ettek. Ezután a közeli tó felé sétáltak, majd amikor a partra értek, az anya kővel tömte meg hátizsákját és fia zsebeit. Ezután összekötözte fia testét a sajátjával, majd vízbe ugrott vele.

A parton talált játék az öngyilkosság előtt vásárolt gyerekmenühöz járt.

Sillett évek óta depressziótól szenvedett, férje üzenetében a mentális betegségről is szót ejtett.

"Sokszor elgondolkodom, hogy mit tehettem volna másképp. Nem telik el úgy nap, hogy ne érezném a fájdalmat és a veszteséget. Úgy gondolom, ez csak akkor fog enyhülni, ha majd csatlakozom a fiamhoz. Minden nap megadta az életem értelmét gyönyörű mosolya. Borzalmas, hogy az édesanyja nem értette saját élete értelmét, és ebbe a fiát is magával kellett rángatnia. A feleségem tudta, hogy a gyermeke apja minden porcikájával imádja azt a kisfiút" – írta a férfi, aki azóta sem tudta feldolgozni gyereke elvesztését és elképzelhető, hogy soha nem is fogja.

"A mentális állapot mostanában eléggé hangsúlyos téma, mégis rengetegen szenvednek némán. A tragédia óta én is szenvedek tőle, de nem félek orvosi segítséget kérni. Fontos, hogy aki hasonló problémával küzd, legalább beszéljen másokkal" – tette hozzá az apa.

A férfi köszönetet mondott a családjának és a barátainak, és azt is hozzátette, nem telik el úgy nap, hagy ne gondolna imádott kisfiára.Bevallotta, egyedül az tartja benne a lelket, hogy tudja, hogy ha fia még élne, ő is azt akarná, hogy boldog legyen - írta a Dailystar.

Forrás: origo.hu

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 16:31, szombat | Külföld

Rendkívül gyorsan fogy az oxigén az óceánokból a felmelegedés miatt

Rendkívül gyorsan fogy az oxigén az óceánokból a felmelegedés miatt, szaporodnak a \"halálzónák\" - állapította meg a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) friss jelentése, a téma eddigi legátfogóbb kutatása.

2019. December 07. 05:00, szombat | Külföld

Hatórányi szívmegállás után hoztak vissza az életbe egy nőt Barcelonában

Hatórányi szívmegállás után hoztak vissza az életbe egy nőt a barcelonai Vall d'Hebron kórház orvosai egy speciális, úgynevezett műtüdős kezelésnek köszönhetően.

2019. December 06. 16:51, péntek | Külföld

Legalább öt ember életét vesztette egy gázrobbanásban Eperjesen

Rendkívül erős gázrobbanás történt péntek délben egy 12 emeletes lakóház felső részében a kelet-szlovákiai Eperjesen, öt ember meghalt - jelentette a TASR közszolgálati szlovák hírügynökség.

2019. December 06. 16:03, péntek | Külföld

Terrortámadások elkövetését segítő online útmutatókra bukkant az Europol

Terrorizmussal összefüggő internetes tartalmakat felderítő akció keretében 1733 különféle, terrortámadások elkövetéséhez segítséget nyújtó online útmutatót talált nemzeti hatóságok szakembereinek bevonásával az Europol