Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Kisiklott egy gyorsvonat Milánónál, többen meghaltak

Kisiklott egy gyorsvonat Milánónál, többen meghaltak

Kisiklott reggel egy gyorsvonat Milánó közelében csütörtökön, egyes források szerint többen meghaltak, és mintegy harmincan megsérültek.

A baleset az észak-olaszországi Lodi közelében történt, reggel 5:30 körül. Ketten meghaltak, mindketten a vonat vezetői voltak – írja a metro.co.uk.

Az egyik vezető holttestét az összetört vezetőfülkében találták meg, míg a másik vezető kirepült a vonatból, az ő testét több időbe telt megtalálniuk a mentőalakulatoknak.

Az AFP francia hírügynökség olasz forrásokra hivatkozva szintén két halottról írt, míg a Reuters a Corriere della Sera napilap által idézett mentőszolgálatok alapján egy halottról adott hírt.

Két mentőhelikoptert is a helyszínre hívtak, hogy a sérült utasokat mihamarabb kórházba tudják vinni. Úgy tudni, ők nincsenek életveszélyes állapotban.

A Metro és a Daily Mail információi szerint a mozdony leszakadt a többi kocsitól, és egy tehervonatnak, majd egy épületnek csapódott. A leghátsó kocsi szinte sértetlen maradt, azonban leborult a sínekről.

A szerencsétlenség fennakadást okozott a Milánó és Bologna közötti vasúti forgalomban a rendőrség tájékoztatása szerint.

Forrás: origo.hu

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).