Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. December 15. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kiszorul Kínából a Google?

Kiszorul Kínából a Google?

Nehezen boldogul kínai versenytársaival szemben az amerikai Google. A zenei honlapja után immár a vásárlóknak szóló keresőoldalát is bezárni kényszerült az amerikai keresőóriás. A Google a blogján jelentette be a lépést, indoklása szerint azért, mert az online vásárlói szolgáltatás nem érte el azt a hatást, amelyet elvártak tőle.

Virágzó piacról szorult ki a Google: Az első félévben minden rekordot megdöntve és várakozást felülmúlva 512 milliárd jüan, nagyjából 18 ezer milliárd forint volt az elektronikus csatornákon lebonyolított kereskedelmi tranzakciók értéke Kínában, ami csaknem 47 százalékos növekedésnek felel meg. Egy felmérés szerint a kínai elektronikus kereskedelmi tranzakciók értéke 2015-re elérheti a kétezer milliárd jüant, és ezzel a kelet-ázsiai ország világelsővé válhat az internetes eladások piacán. A Google a jövőben az internetes fogyasztók helyett a vállalatoknak szánt hirdetési szolgáltatásokra fókuszál majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).