Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 06. 10:10, szombat | Bulvár
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

Kitiltották Ukrajnából Steven Seagalt nemzeti érdekek miatt

Kitiltották Ukrajnából Steven Seagalt nemzeti érdekek miatt

Négy évre megtiltották a kijevi hatóságok Steven Seagal amerikai filmszínésznek és harcművésznek a beutazást Ukrajnába - hozta nyilvánosságra pénteken az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtóosztálya.

A közleményben az SZBU az ukrán nemzeti érdekek védelmével indokolta a döntést, amely szerint 2021-ig nem teheti be a lábát az országba a 65 éves harcművész - hétdanos aikidómester - és hollywoodi akciósztár, A Lángoló jég, a Tűz a mélyben, az Úszó erőd és más hasonló, kaszasikert hozó filmek főszereplője.

Seagal az elmúlt éveken számos alkalommal tett olyan nyilatkozatot, amelyben támogatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt és politikáját, beleértve a Krím Oroszország általi önkényes elcsatolását, valamint a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárokat.

Putyin - aki inkább a dzsúdónak hódol a küzdősportok közül - tavaly novemberben orosz állampolgárságot adományozott a hollywoodi hírességnek.

Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy Seagal 2014 augusztusában, négy hónappal a Donyeck medencében kitört szakadár lázongások után az akkor már elcsatolt Krím félszigeten részt vett zenekarával egy Putyin-barát motorosklub show-műsorában, és kitűzte a színpadra az önkényesen kikiáltott szakadár Donyecki Népköztársaság zászlaját, és elénekelte "himnuszát".

Az ukrajnai beutazás megtiltásához már az is elegendő ok a jelenlegi kijevi jogszabályok szerint, hogy az ukrán hatóságok engedélye nélkül járt az elcsatolt Krímben, amelyet Ukrajna saját területének tekint, és a világ országainak java része nem ismeri el a félsziget Oroszországhoz tartozását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.