Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Július 18. 10:16, hétfő | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Kitüntetés Sárvári Tibor polgárőrnek a győri Városházán

Kitüntetés Sárvári Tibor polgárőrnek a győri Városházán

Borkai Zsolt polgármester ma irodájába invitálta Sárvári Tibor polgárőrt.

Sárvári Tibor a város rendezvényei alatt tanúsított áldozatos munkájával kiérdemelte, hogy Városháza ezüst emlékéremmel, oklevéllel, valamint a város ajándékcsomagjával köszönje meg munkáját Borkai Zsolt.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata minden fesztiválja esetében nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, és a biztonságtechnikai előkészületekre. A szervezők minden esetben körültekintően, minden eshetőséget figyelembe véve járnak el a rendezvények alatt. Legutóbb, a július elejei rengeteg látogatót vonzó fesztivál alatt, több helyszínen, a folyókon és szárazföldi területeken is tűzoltók, biztonsági őrök, polgárőrök, közterület felügyelők és önkéntesek is figyelték az emberek mozdulatait. Sárvári Tibor egy volt a felügyelők közül, ám neki érdemlegesen is be kellett bizonyítania bátorságát, amikor az egyik vizes helyszínen egy kisgyermek beleesett a folyóba. A polgárőr azonnal utána ugrott a gyereknek, akit a gyors reakciónak köszönhetően azonnal sikerült kimenteni a vízből. Sárvári Tibor a polgármesteri irodában elmondta, egy pillanatig sem gondokozott, ruhástul azonnal a kisgyerek után ugrott, és szerencsére sikerült megelőznie, hogy ne legyen nagyobb baj. Így a fesztivál ismét az önfeledten szórakozó, boldog emberekről szólt, és arról a rengeteg élményről, mellyel kicsik és nagyok egyaránt gazdagodtak.
Borkai Zsolt polgármester megköszönte a bátor polgárőr cselekedetét, és hihetetlen lélekjelenlétét, valamint kiemelte, hogy ez a köszönet mindazoknak is szól, akik a városi eseményeken az emberek biztonságát szolgálják. Hangsúlyozta, az ilyen fesztiválok, rendezvények a nagy tömeg miatt mindig hordoznak magukban veszélyt, azonban a megfelelő előkészítő munkálatokra, a szervezők odafigyelésére, és a szakemberek jelenlétére mindig lehet számítani. Bízik benne, hogy ahogy eddig sem, úgy a jövőben sem történik majd semmilyen megrázó esemény a győri rendezvényeken.


 

Címkék: Borkai Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.