Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Május 23. 18:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Kitűzték a bokrétát a Petz-kórház új épületszárnyára

Kitűzték a bokrétát a Petz-kórház új épületszárnyára

Az építők és az építtetők ünnepelték meg azt, hogy elérte legmagasabb pontját „Az infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, mint egészségpólusban” című projekt keretében készülő új hotelépület.

Az egykori „C” épület helyén létesülő új szárny tetejére május 23-án, a régi hagyományok szerint kitűzték a bokrétát.

A közel 11,3 milliárd forint összköltségű, Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházás egyik leglátványosabb eleme az egykori „C” épület helyén készülő új épületrész. A bontási munkákat majd’ egy esztendeje, 2011. június első napjaiban kezdték meg. A bontást talajvíz-mentesítési és alapozási munkálatok követték, október 19-én pedig már az ünnepélyes alapkőletételre is sor kerülhetett. A kivitelező mindvégig tartotta magát az ütemtervhez, szerencsére az időjárás sem gördített komoly akadályokat a munkálatok elvégzése elé, így még a téli időszakban sem kényszerültek hosszabb leállásra. Az elmúlt hónapok szemmel is jól követhető változásokat hoztak, hiszen egy látványos, méreteiben lenyűgöző épület nőtt ki a földből a kórház udvarán. Mindezt a számok nyelvére is lefordították az ünnepségen: eszerint a bontási munkálatok során tízezer tonna építési törmeléket szállítottak el, 30 ezer köbméter földet termeltek ki, 15 ezer köbméter betont és kétezer tonna betonacélt építettek be, az onkológiai sugárkezelések helyszínén 125 centiméter vastag falakat, 4 centiméteres födémeket építettek be, ezekbe 100 tonna sugárzás-gátló acéllemez került.

Az új szárny egy „H” alakú, hatszintes, 26.000 négyzetméter alapterületű épület, amely elkészülte után korszerű, könnyen elérhető, akadálymentes betegellátó-struktúrát biztosít. Az új épület két legfőbb eleme az onkológiai centrum és a mostanáig hiányzó központosított sürgősségi betegellátás fogadóhelyének kialakítása. Az új szárnyban kapnak helyet a járóbeteg-ellátást szolgáló ambulanciák, gondozók, valamint a járó- és fekvőbetegek ellátását szolgáló diagnosztikai és egyéb helyiségek. Az első emeleten lesz a kardiológiai ambulancia és gondozó, a neurológiai ambulancia, gyermekgyógyászati ambulancia, a diabétesz ambulancia, a tornaterem és a fizioterápiás egység. A második emelettől az ötödikig alakítják ki a fekvőbeteg részlegeket. A kórtermek 2-3 ágyas, komfortos, vizesblokkal ellátott szobák lesznek. Minden egységben lesz akadálymentesített kórterem is.

A kivitelező konzorcium vezetője a rendezvényen úgy fogalmazott, hogy alig egy évvel a szerződés aláírása után kimondható: tartani tudják az ütemtervet és év végére kulcsra készen át tudják adni az új hotelépületet és a projekt részét képező felújított épületeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.