Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2019. Szeptember 13. 07:30, péntek | Külföld

Kiugrott a tigris az iskolások közé a cirkuszban

Kiugrott a tigris az iskolások közé a cirkuszban

Az alábbi felvételeket a kínai Kína középső részén lévő Honan tartomány Hszinhsziang városában készítették, ahol egy cirkuszi előadáson elszabadult egy szibériai tigris.

Az előadáson a helyi iskola tanulói vettek részt. A felvételen az látható, hogy az idomár a ketrec széle felé tereli az állatot, ám az kiugrik a nézők közé.

A nézőtéren hatalmas pánik tört ki, majd a tigrisnek sikerült elmenekülnie.

Az állatot egész éjszaka keresték, a helyieket pedig arra kérték, maradjanak otthonaikban – írja a VirlaTab. A tigrist végül egy kukoricamezőn találták meg, ahol altatólövedékkel elkábították, majd elvitték a helyi állatkertbe.

Az állatkert közlése szerint az állat már nem lélegzett, amikor hozzájuk került. A halál okát boncolás során fogják kideríteni, ám azt gyanítják, hogy a menekülés közben a tigrist elütötte egy autó, ami belső sérüléseket okozott neki.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 19:00, péntek | Külföld

Kolumbusz egy 500 évvel ezelőtt ellopott levelét szerezték vissza

Az amerikai hatóságok Kolumbusz Kristóf egy évtizedekkel ezelőtt Európából ellopott és 1,3 millió dollárra becsült értékű, több mint 500 éve keletkezett levelét szerezték vissza.

2020. Január 24. 17:45, péntek | Külföld

Lövöldözés volt Németországban, többen meghaltak

Hatan meghaltak és ketten megsebesültek egy lövöldözésben pénteken Németországban, a nyomozás első megállapításai szerint a bűncselekmény hátterében családi ügyek állhatnak.

2020. Január 24. 11:01, péntek | Külföld

Aláírta a Brexit-megállapodást az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnöke

Aláírta az Egyesült Királyság európai uniós tagságnak megszűnéséről (Brexit) szóló megállapodást Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pénteken Brüsszelben.

2020. Január 24. 07:22, péntek | Külföld

Papírrepülővel játszottak, aludtak, olvasgattak a szenátorok a Trump elleni felelősségre vonási eljárás tárgyalásán

Új tények és új érvek felsorakoztatása nélkül zárult a Donald Trump amerikai elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) szenátusi tárgyalásának csütörtöki napja.