Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Április 01. 14:45, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Kiütés! A Sopron nem kegyelmezett a Szegednek

Kiütés! A Sopron nem kegyelmezett a Szegednek

Egy pillanatig sem volt kétséges a győztes kiléte: az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata 83–58-ra győzte le a Mediteam Szegedet NB I-es elődöntőjük első mérkőzésén. Az 5–8. helyért folytatott rájátszásban az FTC jó hajr

Hosszú utat tettek meg a szegediek Sopronba, de semmi pozitív élménnyel nem gazdagodhattak: a jóval esélyesebb házigazda rendkívül magabiztosan elintézte őket az első elődöntőben.

A Szeged gyakorlatilag csak az első negyedben tudta tartani magát és tíz ponton belül a különbséget, Eördögh Edit duplája viszont kétszámjegyűvé tette a soproni előnyt, és innen nem volt megállás. Fűrész Diána kosaraival gyorsan tizenötre hízott az előny, majd 30–13-nál időt kértek a vendégek, de ez sem állította meg a soproni hengert.

A sok labdát eladó, pontatlanul dobó Szeged már a szünetre huszonhárom pontos hátrányba került – 44–21, a vendégcsapat húsz pont fölé kevéssel a dudaszó előtt, Olena Zserzserunova kosarával került –, és a küzdelem a második félidőre is egyoldalú maradt.

A Sopronnak a harmadik negyedben sikerült harmincra hizlalni a fórt, igaz, a játékrész végén „csak" 64–36-os vezetés állt az eredményjelzőn (amely később műszaki hibával „küszködött”). Székely Norbert csapata agresszív és jó védekezéssel kergette hibákba a szegedieket és teljesen uralta a mérkőzést.

A vendégek végül megúszták a harmincpontos zakót: a Sopron könnyedén tartotta távol magától riválisát, kulcsembereinek is tudott némi pihenőt adni, a Szeged viszont megnyerte az utolsó negyedet. A favorit Sopron végül 83–58-ra győzött, szurkolói vastapssal köszöntötték – a siker egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.