Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Április 11. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kivonhatják a forgalomból a bírságot nem fizetők autóját

Kivonhatják a forgalomból a bírságot nem fizetők autóját

Több ezer megbüntetett autós járművét vonhatják ki a forgalomból ettől a hónaptól kezdve, ha rövid időn belül nem fizetik be a már régóta esedékes bírságot - mindez egy január óta érvényes szigorításnak köszönhető.


A minimum harminc ezres bírság mellett további, több tízezres költsége lesz azoknak az autósoknak, akik nem fizetik be maguktól, határidőre a büntetést. Januárban ugyanis úgy szigorították a szabályozást, hogy hét közlekedési szabályszegésnél, például gyorshajtásnál, piros lámpánál, szabálytalan parkolásnál a fizetési határidő lejárta után már nemcsak behajtják a bírságot, hanem az autót is kivonják a forgalomból - mondta Kazmar Enikő.

Az eddigi tapasztalatok szerint az autósok negyven százaléka nem fizeti be a bírságot határidőre, hanem inkább megvárja, amíg letiltják a fizetéséből, vagy leszedik a bankszámlájáról. A januári szigorítás óta nekik már nem csak a büntetést kell befizetniük. A forgalomból kivont autó visszahelyezése újabb, több tízezres költséggel és akár több napos ügyintézéssel jár - számolt be a közrádió.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal