Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Március 09. 08:30, péntek | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Klement Tibor az edzőváltásról - VIDEÓ

Klement Tibor az edzőváltásról - VIDEÓ

Más állásponton volt, de elfogadta Tarsoly Csaba tulajdonos döntését, és támogatja az új vezetőedzőt, Pintér Attilát, mert Győrben a bajnokság megnyerése a cél.

Erről a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője, aki csapata UEFA-kizárása ügyében felmentő ítéletet vár a nemzetközi Sportdöntőbíróságtól. 

Az ügyvezető a győri edzőváltásról elárulta, „még az ősszel indult el a folyamat. Bár Tarsoly Csabával közösen vezetjük a klubot, szinte mindent megbeszélünk egymással, ebben az esetben ő volt az, aki meghozta a döntést, arra hivatkozva, hogy egy lefelé tartó spirálba került a csapat. Én más állásponton voltam, de elfogadom Tarsoly úr döntését. Ő ugyanis nem annyira elfogult a csapattal, mint én, aki napi kapcsolatban vagyok mindenkivel, így a távozó Csertői Auréllal is” - mesélte Klement Tibor, hozzátéve: „amikor Tarsoly Csaba úgy érvelt, hogy elvesztette a hitét abban, hogy Csertői Auréllal bajnokságot tudnánk nyerni, azzal szemben nem tudtam szakmai érveket felvonultatni.”

Klement Tibor jelezte: „az a feladatom, hogy ezerrel támogassam Pintér Attilát, mint ahogyan minden edző esetében ezt kell tennem.” Mint mondta, logikus döntés volt, hogy a viszonyokat már ismerő edzőt találjanak, „annak ellenére, hogy indulatokat vált ki a szurkolóinkból. A bajnokság tempója sokkal feszítettebb annál, hogy most Győrbe szerződtessünk valakit, aki heteken át csak ismerkedik a környezettel”.

Az ügyvezető szerint két különböző típusú emberről van szó: "Mindkét ember más, emberként és edzőként is. Pintér Attila talán nagyobb hangsúlyt fektet az ellenfél feltérképezésére, jobban szervezett a csapatjátéka, ami nem biztos, hogy kihozza a kreativitást. Csertői Aurél pedig inkább a támadójátékot részesítette előnyben, ami preferálja a gólra való törekvést.”

Klement Tibor az elveszített kupaszereplés után optimista a bajokságot illetően: „megnyerhető a bajnoki cím. Az edzőváltás döntésének helyességét kizárólag az eredmények fogják eldönteni."

A Győr ETO FC ügyvezetője kitért az UEFA-döntés fejleményeire is, amit az ETO az UEFA licenckövetelményeinek megsértése miatt kapott. Mint mondta: „spanyol ügyvédünk számomra teljesen szokatlan nyilatkozatot tett januárban. Azt mondta, hogy 80 százalékig biztos abban, hogy teljes felmentést kapunk. Azóta öt klub licenc-problémáját tárgyalta az UEFA fegyelmi bizottsága, mind az öt súlyosabb fegyelmi vétségeket követett el, mint mi, és mindegyik esetében felfüggesztett büntetés született. Most zajlik a választott bíróság tagjainak a kijelölése, egy bírát jelöl az UEFA, egyet mi, az elnököt a CAS adja, majd következik a meghallgatás, és két-három héten belül, a számításaim szerint április végére döntés várható.” Klement hozzáfűzte: „remélem, akkor már csak egy ponttal lemaradva a Debrecen mögött állunk majd a második helyen”.

A teljes beszélgetés itt is megtekinthető:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.