Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 19. 12:02, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kocsit akart lopni, késelés lett az álvásárlásból

Kocsit akart lopni, késelés lett az álvásárlásból

Jármű önkényes elvételének indult, emberölés kísérleteként zárult az a büntetőeljárás, amelyet most fejeztek be a Pest megyei vizsgálók.

Egy késelésről szóló bejelentésre reagálva néhány perc alatt járőrök lepték el az egyik üllői utcát. A rendőri egységek a helyszínen elfogták a véres ruhás támadót, majd bilincselve előállították, a zsebében talált két dobókést lefoglalták, az áldozatot a mentők kézsérüléssel kórházba vitték – közölte a rendőrség.

A tettes, a 32 éves pándi férfi és 71 éves áldozata közötti találkozó utóbbi eladásra szánt autója ürügyén jött létre 2021. február 18-án kora délután. A kocsiért 5,4 millió forintban egyeztek meg, a vételárat a tulajdonos átutalással kérte rendezni. Zs. Miklós már a találkozó elején közölte, nincs ennyi pénz a számláján, ám pándi otthonában van, amit majd egy bankban átutal, ezért odakocsiztak. A férfi bement a házba, egy szatyorral a kezében kijött, majd a pénzzel tömött csomagnak tűnő pakkot szorongatva Üllő felé vették az irányt.



Az idős eladó akkor kezdett gyanakodni, amikor utasa egy közeli erdő felé terelte volna, végül egy lakott területre kanyarodtak. A következő pillanatban Zs. Miklós előrántott egy kést és kaszaboló mozdulatokkal rontott áldozatára, akinek védekezés közben a keze sérült. Kiugorva a kocsiból menekülni kezdet, míg támadója elhajtott az autóval - nem jutott messzire, a jármű elektronikai rendszere blokkolt. A sértett egy közeli házban lakóktól kért segítséget, hívták a rendőröket, akik perceken belül kiérkezve a helyszínen elfogták Zs. Miklóst.

A nyomozás jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult, amelyet az orvosszakértői vélemény alapján emberölés bűntettének kísérletére módosítottak, mivel a has irányába kivitelezett szúrás alkalmas lett volna arra, hogy - védekezés hiányában - akár közvetett, vagy közvetlen életveszélyes sérülést okozzon.

Zs. Miklós tagadta a terhére rótt bűncselekményt, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Vallomása szerint egy üllői bankból akart hitelt igényelni, és azt a pénzt azonnal kiadták volna neki - szerinte. Menet közben azonban rájött a szükség, amit az erdőben szándékozott volna elvégezni. Állítása szerint az volt a baj, hogy összekeverte a papírokat, az egész egy félreértés volt, de ragaszkodott ahhoz, hogy idős áldozatát semmivel sem szúrta meg. Elképzelése szerint összeakadt valahogy a kezük, és a biztonsági öv, vagy a kulcs sértette meg a kezét.



A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő, 32 éves pándi férfival szemben az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: