Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Augusztus 04. 19:04, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Kocsit lopott egy hajléktalan, majd hónapokig abban lakott

Kocsit lopott egy hajléktalan, majd hónapokig abban lakott

Ellopott egy kisáruszállítót mialatt pakoltak belőle Esztergomban még tavaly, aztán abban lakott, míg a rendőrök rá nem találtak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, egyben a vádiratban az új büntetőeljárási szabályokra figyelemmel azt is indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozzon büntetővégzést.

A hajléktalan vádlott gyakran tartózkodott Esztergom belvárosában.

A ruhákat árusító sértett tavaly június 30. napján délután, Esztergomban a tehergépkocsijával az egyik utcában parkolt, és az indítókulcsot a nyitott járműben hagyva, az egyik üzletbe hordta a ruhákat. A teherkocsiban volt a forgalmi engedély és a törzskönyv is. Eközben megjelent a helyszínen a vádlott, aki kihasználta a sértett távollétét, beült a járműbe és azzal, valamint a ruhákkal együtt elhajtott, majd az egyik budakalászi áruház parkolójában parkolt le. A vádlott napközben gyalogosan közlekedett, míg az éjszakákat a tehergépkocsi rakterében töltötte.

Az elkövetőt a rendőrök március 14-én elfogták, majd a járművet a sértettnek visszaadták. A tulajdonos a ruhaneműket is visszakapta, de mivel azok hónapokig műanyag zsákokban voltak, penészesek és koszosak lettek, emiatt eladhatatlanok.
A bűncselekmény elkövetési értéke 574.700 forint.

A férfi által elkövetett lopás egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az új büntetőeljárásról szóló törvény szerint ez esetben is helye van büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásnak, mivel a vádlott szabadlábon van, a bűncselekmény elkövetését beismerte, az ügy megítélése egyszerű, és a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető. Az ügyészség ezt az eljárási formát indítványozta, így a bíróság az ügy érkezését követő egy hónapon belül hozza meg a döntését, gyorsítva ezzel is az eljárás befejezését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni