Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. November 07. 10:56, szombat | Helyi
Forrás: infogyor.hu

Ködben is tapossák a gázt a merész sofőrök

Ködben is tapossák a gázt a merész sofőrök

Minden évben halálos áldozatokat követel a köd, a zsaruk szerint ennek főként a gyorshajtás az oka.

A köd minden ősszel visszatérő, szezonális probléma a közlekedőknek. Amit a hatóság ajánl: láthatósági mellény, kivilágított jármű, lehetőség szerint ködlámpa, valamint a „Lassan járj, tovább érsz” elv.

Biciklist, gyalogost és autóst egyaránt képtelenség észrevenni pár méteres látótávolságnál. Sok baj ered abból is, ha a jármű nincs megfelelően kivilágítva. Egyes vakmerő autósok pedig tejködben is tartják a 90-100-as tempót – derül ki a rendőrség közleményből. Itt országos szinten hívják fel a figyelmet erre a misztikus veszélyforrásra.

A hirtelen fékezés sem a legjobb ötlet

Mint írják, elsősorban a gyorshajtás okozza a legtöbb veszélyhelyzetet. A ködfoltos területre érve pánikszerűen a fékre taposunk, a mögöttünk érkező pedig máris horpasztja a hátsó lökhárítót. Jobb esetben csak azt.

„Az ilyen jellegű balesetek megelőzhetőek! A ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton csökkentsék a sebességet! A féklámpa felvillantásával igyekezzenek figyelmeztetni a mögöttük haladókat, kerüljék a hirtelen fékezést!” – olvasható a felhívásban.

Mikor eltűnik az út

Sokat segít ebben a helyzetben a záróvonal és más útburkolati felfestés – olvasható a felhívásban. (Tegyük hozzá, hazánkban a mellékutak többsége nincs felfestve, sőt a főutak között is akad olyan, ahol nehezen látható a fakó terelővonal.)

Használjuk a ködlámpát, ha van, s lehetőleg ellenőrizzük, hogy a járgányunk világító és fényjelző berendezései kifogástalanul működnek-e? Szükség esetén a vészvillogót is nyomjuk be az elakadt, vagy lassan haladó autón.

Címkék: baleset, győr, köd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.