Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 15. 07:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Kökény: Érzékeltették velem, nem illek bele a négyesekbe

Kökény: Érzékeltették velem, nem illek bele a négyesekbe

A magyar kajak-kenu-válogatott tagjai közül már többen megtapasztalhatták, hogy mit jelent tízezrek előtt aranyérmet nyerni Szegeden. Egyikük Kökény Roland, aki a 2006-os Maty-éri világbajnokságon K-4 1000 méteren lett győztes. Kiss Istv

Harminchat esztendős. Nem a legfrissebb generációból való, ám van kitartása, versenytapasztalata és véleménye is erről a sportágról. Kökény Roland két esztendővel ezelőtt édesapja halála és a családi vállalkozás miatt úgy tűnt, befejezi a pályafutását. Ám tavaly februárban újra maximumra kapcsolt, és teljes erőbedobással készült fel a világversenyekre.

Az idény első versenyén, a szolnoki rangsorolón K-1 1000 méteren a második helyet szerezte meg Kammerer Zoltán mögött, majd az első Eb- és vb-válogatón Szalai Tamással párban alulmaradtak a később Eb- és vb-ezüstérmet szerző Kammerer, Vereckei duóval szemben. Kökény azonban a négyes tagjaként rajthoz állhatott a trasonai Európa-bajnokságon, amelyen a magyar csapat a második helyet szerezte meg. A második világbajnoki válogatón is a győztes négyesben lapátolt, míg K-1 1000 méteren a második lett Kucsera Gábor mögött.

Vagyis Kökény mindhárom ezres számban a tűzközelben volt..

„Tavaly azt hiszem, sokakat meglepett a szereplésem. Újra lendületbe jöttem, nagyon jól sikerült a felkészülésem, és igazán élveztem a versenyzést – meséli Kökény Roland. – Új célokat találtam, amelyeknek szerencsére mindent alá tudok rendelni: szeretnék ott lenni, és érmeket szerezni a szegedi világbajnokságon, no és a londoni olimpián is.”

De milyen versenyszámban?

Kökény Roland tagja volt ugyan a 2006-os szegedi világbajnokságon győztes csapathajónak, s 2001-ben és 2003-ban is az ezüstérmes magyar négyest erősítette (emellett van három Eb-ezüstérme is K-4 1000 méteren), ősszel nem kapott meghívást a törökországi edzőtáborba, ahová azokat a versenyzőket invitálták, akik szóba kerülhetnek majd a magyar négyest illetően.

„Sevillában ülhettem be először a négyesbe – mesélt a központi edzőtábor tapasztalatairól Kökény –, de finoman érzékeltették velem, hogy nem vagyok csapatember, nem illek bele egyik egységbe sem. Ez így első nekifutásra nem esett jól, de egyelőre el kell fogadnom ezt a véleményt, és egyesben kell bebizonyítanom, hogy igenis lehet velem számolni. A téli időszakban nem voltam melegvizes edzőtáborban, Budapesten készültem fel, és ez az ötödik hetem, amit vízen töltök. Úgy érzem, sokkal jobban sikerült az alapozásom, mint tavaly, rengeteget fejlődtem, jobb erőben vagyok, mint máskor ebben az időszakban. Szóval egyáltalán nem kesergek. Megyek tovább az edzőm által kiírt program szerint, és próbálok egyesben minél jobb formába kerülni.”

És hogy mi a helyzet a párossal, amelyben 2005-ben Kucsera Gáborral világbajnok, 2009-ben Gönczy Gáborral Eb-ezüstérmes lett?

„Egyelőre még nem esett szó erről a számról. Sevillában sem foglalkoztunk még a párossal, de úgy gondolom, mindennek eljön majd az ideje. Addig nem is érdemes beszélni róla.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!