Városlista
2019. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2010. Január 01. 15:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kölcsönkért lélegeztetőgéppel tartják életben a gyerekeket Győrben

Kölcsönkért lélegeztetőgéppel tartják életben a gyerekeket Győrben

Kölcsönkért lélegeztető-géppel tartják életben a kisbabákat a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A koraszülött osztályon, ahol több beteg kisgyermek mellett

Alexy Miklós osztályvezető főorvos elmondta: 20 győri üzletben üvegekben gyűjtik a vásárlók adományait, nemrég pedig a városi tűzoltók vásároltak nekik 100 ezer forintért elektródákat a meghibásodott készülékekhez. Dr. Alexy Miklós főorvos, Koraszülött Osztály, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr:

"A jövőnk, meg a megmaradásunk korlátozott, az, hogy minden gyereket el tudjunk látni. Jelenleg is korlátozott az osztályon az ellátási lehetőség, mert úgy kellett kölcsönkérni lélegeztető-gépet. Azt mondom, hogy az osztályra most 50-60 millió forintot lehetne rákölteni, de nem mi vagyunk egyedül, minden osztály rá tudna magára ennyit költeni."

Alexy Miklós elmondta: a jövőben egy 210 millió forintos Európai Uniós pályázatot szeretnének megcélozni, a kérdés csak az, hogy a kórházat fenntartó, jövőre közel 2 milliárd forintos hiánnyal számoló Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat képes lesz-e a 10 %-os önrészt felvállalni.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 11:00, csütörtök | Helyi

INGYEN FOGADJÁK A CÉGEK SZELEKTÍV HULLADÉKÁT SASHEGYEN

Ingyenesen szállíthatják be a szelektíven gyűjtött hulladékot a vállalkozások és intézmények 2019. október 21-től, hétfőtől a győr-sashegyi hulladékkezelő központba.

2019. Október 14. 15:01, hétfő | Helyi

A Random Capital Zrt. így gondoskodik a befektetések biztonságáról

Amikor pénzügyekkel kapcsolatos szolgáltatásokról, illetve a megtakarított összegek befektetéséről beszélünk, akkor értelemszerűen a biztonságnak is komoly szerepe van.

2019. Október 14. 14:57, hétfő | Helyi

Így használd fel az ősz színeit az otthonodban

Az ősz verhetetlen, ha a színekről van szó. A lehulló falevelek és az avar narancsos, vöröses, lilás, zöldes és barnás árnyalata szemet gyönyörködtető.

2019. Október 14. 14:53, hétfő | Helyi

Kihagyhatatlan ajánlatok minden szivaros és dohány szaküzlet részére

A szivarozás életmódja nyugalmas, olyan foglalatosság, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt minden férfinak.