Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2010. Január 01. 15:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kölcsönkért lélegeztetőgéppel tartják életben a gyerekeket Győrben

Kölcsönkért lélegeztetőgéppel tartják életben a gyerekeket Győrben

Kölcsönkért lélegeztető-géppel tartják életben a kisbabákat a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A koraszülött osztályon, ahol több beteg kisgyermek mellett

Alexy Miklós osztályvezető főorvos elmondta: 20 győri üzletben üvegekben gyűjtik a vásárlók adományait, nemrég pedig a városi tűzoltók vásároltak nekik 100 ezer forintért elektródákat a meghibásodott készülékekhez. Dr. Alexy Miklós főorvos, Koraszülött Osztály, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr:

"A jövőnk, meg a megmaradásunk korlátozott, az, hogy minden gyereket el tudjunk látni. Jelenleg is korlátozott az osztályon az ellátási lehetőség, mert úgy kellett kölcsönkérni lélegeztető-gépet. Azt mondom, hogy az osztályra most 50-60 millió forintot lehetne rákölteni, de nem mi vagyunk egyedül, minden osztály rá tudna magára ennyit költeni."

Alexy Miklós elmondta: a jövőben egy 210 millió forintos Európai Uniós pályázatot szeretnének megcélozni, a kérdés csak az, hogy a kórházat fenntartó, jövőre közel 2 milliárd forintos hiánnyal számoló Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat képes lesz-e a 10 %-os önrészt felvállalni.


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.

2023. Június 06. 08:15, kedd | Helyi

Győrben koncertezik Péter Bence

A Győri Filharmonikus Zenekarral koncertezik Péter Bence. A világhírű zongoravirtuóz sajátos hangzásvilágával és játékstílusával lebontja a műfaji korlátokat.

2023. Június 06. 07:16, kedd | Helyi

Tűzpiros Ferrarit árverez el a NAV

Egy tűzpiros Ferrarira is le lehet csapni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal következő árverésén. Az olasz fenevad becsült értéke 86 millió forint, de akár már ennek a feléért is elvihető.

2023. Június 05. 10:16, hétfő | Helyi

Autósok figyelem! Keddtől aszfaltoznak a 83-as főút győri bevezető szakaszán

Aszfaltozás miatt forgalmi rend változásra és lezárásokra kell készülniük az autósoknak a 83-as út győri bevezetőjénél.