Városlista
2019. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 01. 15:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kölcsönkért lélegeztetőgéppel tartják életben a gyerekeket Győrben

Kölcsönkért lélegeztetőgéppel tartják életben a gyerekeket Győrben

Kölcsönkért lélegeztető-géppel tartják életben a kisbabákat a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A koraszülött osztályon, ahol több beteg kisgyermek mellett

Alexy Miklós osztályvezető főorvos elmondta: 20 győri üzletben üvegekben gyűjtik a vásárlók adományait, nemrég pedig a városi tűzoltók vásároltak nekik 100 ezer forintért elektródákat a meghibásodott készülékekhez. Dr. Alexy Miklós főorvos, Koraszülött Osztály, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr:

"A jövőnk, meg a megmaradásunk korlátozott, az, hogy minden gyereket el tudjunk látni. Jelenleg is korlátozott az osztályon az ellátási lehetőség, mert úgy kellett kölcsönkérni lélegeztető-gépet. Azt mondom, hogy az osztályra most 50-60 millió forintot lehetne rákölteni, de nem mi vagyunk egyedül, minden osztály rá tudna magára ennyit költeni."

Alexy Miklós elmondta: a jövőben egy 210 millió forintos Európai Uniós pályázatot szeretnének megcélozni, a kérdés csak az, hogy a kórházat fenntartó, jövőre közel 2 milliárd forintos hiánnyal számoló Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat képes lesz-e a 10 %-os önrészt felvállalni.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 15. 07:00, hétfő | Helyi

Fényárban úszott a Rába-part Győrben

Szemet gyönyörködtető látványban volt része a győrieknek és az ide látogató turistáknak hétvégén, a 31! 3 folyó, 1 sziget, összművészet fesztiválon.

2019. Július 15. 06:15, hétfő | Helyi

Karddal támadt a győri rendőrökre Győr közelében, lelőtték a férfit

Bozótvágó karddal támadt egy rendőrre egy férfi Abdán vasárnap kora este. Mivel a férfi agresszív volt, így a rendőrök lelőtték.

2019. Július 14. 09:11, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp július 15-től

2019. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: