Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2010. Február 07. 15:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kolonics-kiállítás Győrben! Borkai: "Hihetetlenül nagy sportember volt!"

Kolonics-kiállítás Győrben! Borkai: "Hihetetlenül nagy sportember volt!"

A szombat esti megnyitó után vasárnaptól (mától) Győrben is látható a Kolonics, a Sportlegenda című kiállítás, amelyet a Kolonics György Alapítvány szervezett a pekingi o

A bevásárlóközpont átriumában megtekinthető az a két kenu, melyekkel olimpiát nyert: a párossal 1996-ban, Atlantában Horváth Csabával, az egyessel 2000-ben, Sydneyben. Emellett látható a lapátja és a nagyjából félezer érme közül a legfontosabbak. Egy 50 darabból álló fotósorozat bemutatja élettörténetét gyermekkorától egészen 2008 júliusig, egy emlékfalon pedig csapattársai - kézlenyomatuk mellett - rövid írásokkal emlékeznek meg róla, amit a látogatók is megtehetnek egy másik falon. Készült egy óriástérkép, melyen minden olyan helyszínt bejelölnek, ahol a legendás sportoló edzőtáborozott és versenyzett. Két tévén a vele készült riportokat lehet megtekinteni.

A szombat esti megnyitón Borkai Zsolt, Győr tornász olimpiai bajnok polgármestere emlékezett meg Kolonics Györgyről: "Ebben az értékvesztett korban nagy szükség van igazi példaképekre, akik nem a bulvár, hanem valós eredmények, a kitartásuk, a szorgalmuk, a küzdeni tudásuk révén elért sikerek folytán válnak követendőkké a fiatalok számára. Ilyen volt Kolonics György is! Az én szememben ő hihetetlen nagy sportembernek számított, akit nagyon szerettek a társai. Rendkívüli célok és leküzdhetetlennek vélt akadályok lebegtek a szeme előtt, mégsem riadt vissza, nem ismert lehetetlent. Büszke vagyok arra, hogy Győr második lehet a helyszínek sorában, ahol a tragikus hirtelenséggel elhunyt olimpiai bajnok kiállítását megtekinthetik a látogatók. ?szintén hiszem, hogy a képekből minél többen ismerik meg őt, a személyiségét, s nagy hatással lesz majd az érdeklődőkre. nkormányzatunk örömmel segíti és támogatja a rendezvényt, hiszen azon keresztül egy valóságos magyar sportcsillag élete tárul a látogatók elé."


Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 09:14, kedd | Helyi

Új vonatpótló buszokat állítanak hadrendbe

Több pótlóbuszjáratot indít a MÁV hétfőtől a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében.

2023. Október 03. 07:15, kedd | Helyi

Ötvenhatszor riasztották az elmúlt héten a tűzoltókat

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

2023. Október 02. 09:16, hétfő | Helyi

Építőipari workshopot rendezett a Széchenyi István Egyetem

Kétnapos hallgatói workshopot szervezett a győri Széchenyi István Egyetem