Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2017. December 11. 14:45, hétfő | Belföld

Koltai Róbert kapta a Pepita-díjat

Koltai Róbert kapta a Pepita-díjat

Koltai Róbert nyerte idén a Pepita-díj aranyfokozatát. A magyar színjátszás ki­emelkedő alakjának járó elismerést a szombaton este megrendezett gálán vehette át a művész.

Idén tizedik alkalommal adták át a Pepita-díjakat a budapesti Corinthia hotelben. A kitüntetést 2008 óta kapja minden évben a magyar színjátszás kiemelkedő alakja, a helyezésekről az olvasók és színházbajárók döntenek.

Koltai nem számított a díjra, őszintén meg­lepődött, amikor Beleznay Endre felolvasta a nevét.

" Jövőre lesz ötven éve, hogy elvégeztem a főiskolát, azóta va­gyok a pályán" – mondta a Borsnak Koltai Róbert. " Úgy éreztem, a közönséggel mindig megtaláltam a hangot. A díjak is megtaláltak, csak a legnagyobbak nem. Csinálhattam bármit, bármennyi filmet, bármekkora siker volt. De ezt abszolút a közönség díjának, szeretetének érzem, és ez nagyon jó. És tényleg meglepetés."


A Jászai-díjas színművész megemlékezett egy éve elhunyt kollégájáról, Józsa Imréről is.

"Tizennyolc éve játsszuk a Balfácánt vacsorára, Imre egy éve nincs velünk. Borzasztóan hiányzik. Óriási volt Chevalt, az adóellen­-őr szerepében" – mondta, majd megölelte mellette ülő barátját.

"A példaképem Bodrogi Gyula. Tizenhét éves koromban láttam a Potyautas című darabot a József Attila Színházban. Törőcsik Marival megbabonáztak. Akkor határoztam el, hogy színész leszek." - Mesélte Koltai Róbert.

Fotó: Zsolnai Péter

A DÍJAZOTTAK

Koltai Róbert – aranyfokozat
Kautzky Armand – ezüstfokozat
Harsányi Gábor – bronzfokozat
Pataki Szilvia – szerkesztőségi különdíj
Tóth Roland – kiadói különdíj

Forrás: borsonline.hu

Főkép: Gaál Ildikó facebook oldala

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 18:16, szombat | Belföld

Barlangot találtak a fővárosban

Barlangot találtak a főváros II. kerületében, az Alsó Törökvész úton - közölte a kerület polgármestere csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Május 28. 13:07, szombat | Belföld

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap.

2022. Május 28. 08:03, szombat | Belföld

Áprilisban stabilizálódtak a földgázárak

Az orosz-ukrán konfliktus, valamint a háború következményeként hozott szankciós intézkedések hatására kiugró márciusi árak után áprilisban alacsonyabb áringadozások mellett

2022. Május 28. 07:00, szombat | Belföld

Az apa ölhette meg tizenéves lányait Aszódon

A gyanú szerint az apa megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken a rendőrség honlapján.