Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. December 11. 14:45, hétfő | Belföld

Koltai Róbert kapta a Pepita-díjat

Koltai Róbert kapta a Pepita-díjat

Koltai Róbert nyerte idén a Pepita-díj aranyfokozatát. A magyar színjátszás ki­emelkedő alakjának járó elismerést a szombaton este megrendezett gálán vehette át a művész.

Idén tizedik alkalommal adták át a Pepita-díjakat a budapesti Corinthia hotelben. A kitüntetést 2008 óta kapja minden évben a magyar színjátszás kiemelkedő alakja, a helyezésekről az olvasók és színházbajárók döntenek.

Koltai nem számított a díjra, őszintén meg­lepődött, amikor Beleznay Endre felolvasta a nevét.

" Jövőre lesz ötven éve, hogy elvégeztem a főiskolát, azóta va­gyok a pályán" – mondta a Borsnak Koltai Róbert. " Úgy éreztem, a közönséggel mindig megtaláltam a hangot. A díjak is megtaláltak, csak a legnagyobbak nem. Csinálhattam bármit, bármennyi filmet, bármekkora siker volt. De ezt abszolút a közönség díjának, szeretetének érzem, és ez nagyon jó. És tényleg meglepetés."


A Jászai-díjas színművész megemlékezett egy éve elhunyt kollégájáról, Józsa Imréről is.

"Tizennyolc éve játsszuk a Balfácánt vacsorára, Imre egy éve nincs velünk. Borzasztóan hiányzik. Óriási volt Chevalt, az adóellen­-őr szerepében" – mondta, majd megölelte mellette ülő barátját.

"A példaképem Bodrogi Gyula. Tizenhét éves koromban láttam a Potyautas című darabot a József Attila Színházban. Törőcsik Marival megbabonáztak. Akkor határoztam el, hogy színész leszek." - Mesélte Koltai Róbert.

Fotó: Zsolnai Péter

A DÍJAZOTTAK

Koltai Róbert – aranyfokozat
Kautzky Armand – ezüstfokozat
Harsányi Gábor – bronzfokozat
Pataki Szilvia – szerkesztőségi különdíj
Tóth Roland – kiadói különdíj

Forrás: borsonline.hu

Főkép: Gaál Ildikó facebook oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni